Sfaturi privind ingrijirea aparatului de sudura invertor

0 Shares
0
0
0

Curățarea și menținerea într-o stare cât mai bună a unui aparat sudură invertor este un proces obligatoriu periodic, astfel încât să asiguri dispozitivului tău o durată de viață cât mai mare și o funcționare cât mai bună, și să reușești în timp să amortizezi din preț.

Curățarea invertorului

Contrar credinței multora, este neapărat necesar să deschizi și să cureți periodic aceste invertoare de sudură. Deoarece aceste mașini funcționează în mod normal în ceea ce, de cele mai multe ori poate fi descris ca un mediu murdar, ele necesită o atenție și o grijă suplimentară, comparativ cu alte echipamente.

Pentru că ventilatoarele lor de răcire aspiră aer în interior, un aparat de sudură invertor este mereu expus particulelor care se lipesc de plăcile cu circuite electrice.

Iar asta nu este doar un factor ce determină crearea unui arc pe placă și ca urmare apariția defecțiunilor echipamentului în sine, ci este și un factor care diminuează capacitatea de răcire a ventilatorului, reducând astfel calitatea ciclului de funcționare și speranța de viață a unui invertor sudură profesional.

Amplasarea aparatului de sudură invertor

Când trebuie să decizi unde să plasezi aparatul de sudură de tip invertor ține cont întotdeauna de direcția în care se află ventilatorul din spate. Există cumva în direcția aceea o sursă foarte mare de căldură? Există în aceeași direcție alte aparate industriale, precum mașini de tăiat care produc reziduuri?

Răspunsurile la aceste întrebări vor determina cât de des trebuie să cureți un aparat de sudură și cât timp va dura curățarea. Dacă vei amplasa unitatea într-un mod cât mai inteligent vei reuși să o protejezi mai bine, să reduci numărul de curățari și chiar să prelungești durata de viață a aparatului de sudură.

Cât de des trebuie curățat invertorul?

Într-un mediu dificil de lucru și foarte murdar, este probabil să fie necesar să faci o curățare pe săptămână. În schimb, pentru mașinile care se utilizează doar periodic și în condiții mai curate, va fi probabil necesară curățarea la câteva luni. Îți vei da seama în timp cât de des are nevoie de curățare aparatul tău de sudură!

Cum să cureți invertorul

Primul și cel mai important pas, fără de care nu poți trece la curățare, este deconectarea aparatului de sudură invertor.

Scoate toate șuruburile care se află pe capac și ridică apoi capacul. Cu un compresor și pistol setat la aproximativ 50 psi alungă praful de pe toate suprafețele plăcilor de circuite și componentele dispozitivului de sudură.

În cel mai rău caz, aparatul tău va fi la început prăfuit, iar la final va trebui să vezi ușor fiecare placă și fiecare componentă, ca și cum aparatul ar fi nou. Dacă este murdar în exces, e un semn că trebuie curățat mai des sau să îi schimbi locația cu una mai curată atunci când îl folosești.

Pentru o ofertă cât mai variată și mai performantă de aparate de sudură tip invertor apelează tot timpul la oferta celor de la Detop.ro. Specialiștii Detop te vor ajuta întotdeauna să găsești produsul cel mai potrivit necesităților tale, chiar și atunci când acesta nu se află în oferta lor!

Ei bine da, ai citit corect… Când ești în căutarea unui invertor sudură pe care Detop.ro nu îl are în ofertă, o echipă de profesioniști îți stă la dispoziție pentru a căuta echipamentul dorit, astfel încât la final tu să fii mulțumit de achiziția făcută!

În plus, dacă te afli la început de drum într-un nou business și ești aspirant la programul Start Up Nation, cu Detop.ro poți beneficia de finanțare pentru Start Up Nation 2018, astfel încât să poți beneficia de cele mai bune aparate de sudură electrică de pe piață, în cele mai bune condiții de preț.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…