Smartphone-ul-cu-ecran-in-stil-holograma

Smartphone-ul cu ecran in stil holograma

0 Shares
0
0
0

Smartphone-ul-cu-ecran-in-stil-hologramaVizualizarea imaginilor 3D si a celor la 360 de grade, nu va constitui nici un fel de problema pentru telefonul tau din viitor. Acesta se va transforma in niste veritabili ochelari 3D pe care ii vei putea folosi oricand, uitandu-te prin ei ca la o holograma tridimensionala. Cel mai bun service gsm Bucuresti, poate fi gasit pe Service-Gsm-Bucuresti.ro!

Partea VR (virtual reality) se intampla deja. Chiar daca pe moment crezi ca nu esti interesat de domeniul VR, noi te asiguram ca vei fi. Cei de la Samsung si de la LG deja concep si produc headset-uri cu capabilitati de procesare si putere grafica mult mai mari, decat acelea cu care eram obisnuiti inainte.

Aceste capabilitati vor permite imersiunea intr-o lume complet virtuala. Producatorii de procesoare si chipset-uri asa cum ar fi Qualcomm, se concentreaza acum pe imbunatatirea acestor tehnologii si a performantei necesare pentru o experienta cat mai reala.

Daca nu-ti place sa-ti atasezi telefonul de fata sub forma de ochelari, atunci avem vesti bune pentru tine. Un startup, numit Leia 3D, foloseste un LCD backlight special si o optica anume pentru redirectionarea luminii, toate incorporate intr-un display ce poate proiecta o holograma 3D. Imaginile arata ca si cum ar pluti in fata telefonului tau.

Nu te vei apropia inca de Tony Stark din “Man of Steel”, dar nu mai e mult pana acolo. O data ce primii pasi in acest sens au fost facuti, restul ramane o chestiune de timp.

David Fattal, ceo-ul de la Leia 3D, ne asigura ca aceste tehnologii, in momentul lansarii, vor fi cu adevarat unele revolutionare si vor schimba total modul cum ne folosim telefoanele sau tabletele.

Nu numai ca se adauga o adancime reala in campul imaginilor, dar poti in acelasi timp sa interactionezi cu aceste imagini 3D, prin simpla atingere a lor cu degetul, in aer. Fattal declara: “Veti fi capabili sa vizualizati propriile selfie-uri sub forma de holograma chiar in fata voastra si le veti putea roti cu degetul, printr-o simpla miscare circulara a acestuia, prin aer.

A trece inapoi la 2D de la o asemenea experienta, este ca si cum v-ati uita la un televizor alb-negru dupa ce ati trecut prin experienta vizionarii la un ecran color.” Acestea fiind spuse, nu putem decat sa ne imaginam cum vor arata de fapt aceste tehnologii.

Daca vor fi asa cum sugereaza si declara producatorii si dezvoltatorii lor, vom avea intr-adevar parte de o adevarata revolutie, practic filmele SF vor deveni realitate. Si asta foarte curand.

Cu ajutorul tehnologiilor de holograma se poate crea de la 0 o noua realitate virtuala, dar care va semana asa de mult cu realitatea in timp, incat va fi o problema sa facem diferenta intre ele.

Aplicatiile tehnologiilor de holograma 3D nu au pe termen scurt si mediu aplicabilitate numai pe plaja de imagini 3D a ecranelor smartphone-urilor, dar si in medicina non-invaziva, acolo unde aplicatiile bazate pe aceste tehnologii, vor putea face adevarate minuni, existand posibilitatea efectuarii unor diagnostice si operatii non-invazive sau aproape non-invazive, la milioane de pacienti din toata lumea.

0 Shares
You May Also Like