Statiuni montane in Romania care merita vizitate

Statiuni montane in Romania care merita vizitate

0 Shares
0
0
0

In cazul in care esti genul de persoana care in loc sa mearga la mare, prefera sa viziteze statiunile montane, cu siguranta trebuie sa cunosti cateva statiuni din Romania pe care merita sa le vizitezi cand ai ocazia.

In primul rand atunci cand intentionezi sa optezi pentru una sau mai multe excursii la munte, poti sa te orientezi spre Poiana Brasov, care este fara doar si poate cea mai importanta statiune montana din Romania.

Statiunea este renumita pentru cele 12 partii de schii, pentru telecabine, telegondole, pentru patinoar, tar si pentru cele 7 teleschiuri sau pentru zapada artificiala. Cei romantici pot sa opteze si pentru plimbarile cu saniile trase de cai.

Statiunea Predeal, situate pe Valea Prahovei, aflata intre raurile Timis si Prahova, aflata la 25 kilometri de Brasov, este o alta staiune montana din Romania pe care este neaparat sa o vizitezi. Statiunea este asezata la cea mai mare altitudine urbana din Romania, intre 1030 si 1110 metri, si este una dintre cele mai indragite de catre turistii romani.

Cei care opteaza pentru o excursie in aceasta statiune, pot sa se bucure de traseele montane, sau de plimbarile cu ATV-ul. In statiune exista aproximativ 5000 de locuri de cazare, iar turistii pot sa se distreze la cele doua patinuare, pe una dintre cele 8 partii de schii, sau la trambulina pentru sarituri cu schiurile. Cea mai importanta partie din statiune este partia Clabucet, care beneficiaza si de nocturna, dar si de zapada artificiala.

Persoanele pasionate de o excursie la munte in Romania, ar trebui sa viziteze si orasul Busteni, aflat deasemenea pe Valea Prahovei, la poalele Muntilor Bucegi. Orasul este stituat la altitudinea de 850 metri, si atrage turistii care sunt interesati sa viziteze Sfinxul, Babele sau Cascada Urlatoare.

Statiune Sinaia este o alta statiune montana, pe care toti cei care sunt pasionati de excursiile montane, pot sa o viziteze in Romania. Statiunea este aflata la poalele muntilor Bucegi, la o altitudine medie de 850 metri.

Statiunea este una balneo climaterica, si are numele provenit de la muntele Sinai. Turistii care viziteaza aceasta zona, pot sa vada Babele, Muntii Bucegi, Sfinxul, Varful Omu, sau cel mai important punct de atractie, Castelul Peles, care a fost resedinta de vara a regelui Carol.

Deasemenea, aceasta statiune mai poate sa impresioneze turistii prin partiile de sanius, telecabina, pista de bob, teleschiul, telescaunul sau babyschiul.

Cea mai inalta si ce mai veche statiune din Romania, se afla la Paltinis, la poalele Muntilor Cindrel, la aproximativ 25 kilometri de Sibiu, unde la altitudinea de 1442 metri, zapada rezista aproximativ trei sferturi dintr-un an.

Vatra Dornei, aflata la o altitudine de 802 metri, situata la 112 km de Suceava, in Depresiunea Dornelor, cunoscuta si sub denumirea de Perla Bucovinei datorita izvoarelor de apa minerala si apa termala, reprezinta un alt punct de atractie pentru pasionatii de excursii montane.

Referitor la Transilvania, cea mai importanta si cea mai frumoasa statiune montana, este statiunea Arieseni, din Judetul Alba, aflata la o altitudine de 1000 metri. Statiunea este renuita pentru cele patru partii naturale, pentru practicarea sporturilor de iarna, dar si datorita faptului ca turistii pot sa vada Ghetarul Scarisoara, cetatile Ponorului, Rosia Montana sau Pestera Ursilor.

0 Shares
You May Also Like