Te-ai gândit să plantezi pomi fructiferi în grădină? 3 pași care îți vor asigura roade bogate

Te-ai gândit să plantezi pomi fructiferi în grădină? 3 pași care îți vor asigura roade bogate

0 Shares
0
0
0

Poză de Alora Griffiths pe Unsplash.com

Oamenii își găsesc diferite pasiuni în care să investească pentru a avea câteva momente de liniște. Fiecare persoană alege activitatea potrivită cu pasiunile și plăcerile pe care le are. Unii sunt mai activi și aleg sportul, mișcarea. Alții preferă activități care nu presupun prea mult efort fizic, cititul, vizionarea unui film sau jocurile video. Există însă și oameni care se relaxează tot prin muncă. Aceștia găsesc plăcere în a confecționa obiecte, a renova anumite spații sau a investi în amenajarea unei grădini de invidiat.

Investește în pasiunea ta și amenajează o livadă de invidiat

 

Probabil că nu ai fost mereu pasionat de grădinărit sau de pomicultură. Totuși, în timp pasiunile se schimbă și găsești plăcere în diferite tipuri de activități. Ai conștientizat că îngrijirea unei livade nu este doar o activitate care te poate ajuta să te relaxezi, ci care aduce și multe alte beneficii. Cel mai important beneficiu este acela că tu și familia ta vă puteți bucura de fructe proaspete de sezon. De asemenea, unele pot fi conservate și pentru iarnă pentru a le savura în anotimpul rece. Această activitate se poate transforma ușor în una care produce și venit, dar înainte de a amenaja o livadă, fie pentru uz propriu, fie ca afacere, trebuie să ții cont de următorii pași.

  1.   Asigurarea apei

Indiferent de ce culturi vei avea, apa este un element esențial. Condițiile meteo nu sunt întotdeauna cele mai favorabile. Perioadele de secetă pot fi precedate de perioade cu precipitații extinse, iar aceste schimbări vor afecta plantația ta. Este important însă ca tu să ai posibilitatea să le oferi pomilor cantitatea necesară de apă, mai ales în primii ani de la plantarea acestora. De aceea, un prim pas este acela de a săpa un puț. Ulterior vei avea nevoie de un hidrofor cu ejector de aici, de pe shop-einstal.ro. Pe site  vei găsi pompe potrivite pentru planurile pe care le ai. Acestea trebuie alese în funcție de mai mulți factori. Capacitatea la care va funcționa, cantitatea de apă necesară, dar și adâncimea puțului.

  1.   Unelte potrivite

Orice activitate are nevoie de anumite unelte specifice. Alegerea unor scule de calitate poate fi esențială în asigurarea unor recolte bogate. Uneltele folosite în agricultură sunt importante indiferent de culturile alese. Pentru a începe o cultură de pomi fructiferi vei avea nevoie de un motoburghiu care te va ajuta să forezi pământul rapid și eficient. Vei avea nevoie, de asemenea, de unelte pentru altoitul pomilor.

  1.   Informații

Deținerea informațiilor potrivite este importantă în orice activitate. Pentru a te asigura că roadele livezii tale vor fi bogate va trebui să te informezi constant. Avantajul zilelor noastre este că poți afla orice îți dorești printr-o simplă căutare pe internet. Este important să citești și să te informezi despre tipurile de pomi pe care îi vei avea în livadă. De asemenea, trebuie să cunoști care pot fi dăunătorii și cum să îi combați.

Așadar, chiar dacă îngrijirea livezii este o activitate care te relaxează trebuie să te asiguri că pomii tăi fructiferi vor avea roade bogate.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…