Tot-ce-trebuie-sa-stiti-despre-microdermabraziune

Tot ce trebuie sa stiti despre microdermabraziune

0 Shares
0
0
0
Tot-ce-trebuie-sa-stiti-despre-microdermabraziuneCu totii am auzit despre microdermabraziune si stim ca aceasta se face in mod evident cu un aparat microdermabraziune dar de cele mai multe ori cunostintele noastre se opresc aici.
Microdermabraziunea este de fapt un proces nechirurgical care se practica in general in clinicile spa si in saloanele de infrumusetare si este o metoda prin care ne curatam tegumentul non invaziva care are loc cu ajutorul unei exfolieri blande si eficiente a pielii si care o pregatesc pentru o absorbtie completa a tratamentului aplicat care in general este reprezentate de creme.
In cosmetica, cu ajutorul microdermabraziunii, se realizeaza un peeling al pielii mecanic. Aceasta operatiune se cunoaste si sub denumirea de peeling de pranz pentru ca e o procedura simpla, care nu implica si chirurgia si care nu prezinta restrictii in legatura cu comportamentul in urma aplicarii.

Microdermabraziunea ne promite efecte satisfacatoare in ceea ce priveste tenul nostru si mai exact ne garanteaza un aspect intinerit al tegumentului, reducerea urmelor pe care le lasa cicaticile minore, eliminarea ridurilor fine si semnelor pe care ni le lasa acneea, eliminarea petelor maronii si rosii sau a petelor solare.
Procedeul de microdermabraziune inseamna eliminarea straturilor de celule care au murit la suprafata pielii, cu scopul de a stimula regenerarea celulelor si stratului de colagen.
Cele mai importante avantaje ale acestui tratament sunt legate de faptul ca nu exista riscuri iar daca totusi pot fi identificate cateva acestea sunt minime iar pielea se recupereaza rapid prin comparatie cu alte metode de tratament al pielii precum dermabraziunea clasica, peelingul clasic sau cel cu laser.
Microdermabraziunea e o metoda prin care epiderma este ablatata si are o actiune dubla: ajuta la exfoliere si la absorbtie cu ajutorul stimularii fluxului de sange, a colagenului si a elastinei dar si stimularea activitatii limfatice.
Microdermabraziunea poate sa amelioreze si sa imbunatateasca aspectul pielii, iar in cazul unor probleme superficiale nu e un tratament eficient contra imperfectiuni care se afla in profunzimea pielii: cicatrici, cresterea in exces a tesutului epidermic, care a rezultat de obicei din procese agresive de vindecare si care se extind peste limitele afectiunii initiale, cicatricile si vergeturile profunde care sunt cauzate de agnee agresiva si alte afectiuni profunde ale pielii.
Tehnicile care sunt legate de microdermabraziune in combinatie cu abraziunea blanda ori cu aspiratia, si realizeaza o exfoliere sau o reintinerire a pielii.
Microdermabraziunea e un tratament estetic care se recomanda in urmatoarele imprefectiuni: discromiile care sunt cauzate de hiperpigmentare, tonalitatile sau texturile neuniforme ale pielii, aspectul de tegument obosit sau de ten tern, keratozele, acneea retentionala cand porii sunt astupati cu sebum si infectia nu e prezenta ori este minima, cicatricile postacneice superficiale, vergeturile, punctele negre ori porii dilatati, petele solare, liniile fine de expresie.
Sunt si situatii in care microdermabraziunea nu este recomandata. In ciuda tuturor beneficiilor rapide si neinvazive si pentru microdermabraziune sunt unele contraindicatii. Microdermabraziunea nu e o metoda corecta in mai multe cazuri.
Pentru a elimina cicatricile cheloide exista si riscul de a stimula tesutul si de a genera o formare continua a unui nou tesut.
0 Shares
You May Also Like