turism_sindical

Turismul sindical sfideaza concurenta

0 Shares
0
0
0
turism_sindicalSind Romania estimeaza un profit la fel de mare ca acela de anul trecut, in conditiile in care privatii raporteaza afaceri mai proaste.

Criza economica nu este resimtita la fel de toate hotelurile si agentiile de turism din Romania. In timp ce operatorii privati raporteaza scaderi ale afacerilor, pentru Sind Romania, turoperatorul sindicalistilor, 2009 este un an la fel ca oricare altul.

Din estimarile conducerii, compania se va putea lauda si in acest an cu un profit de circa cinci milioane de euro, cat a realizat anul trecut, relateaza revista “Capital”.

Care este secretul succesului? Nimic altceva decat turismul sindical, reprezentat prin investitii minime in hoteluri, servicii modeste si preturi mici, o clientela fidela si nepretentioasa.
Hotelurile Sind Romania cuprind 15.000 de locuri de cazare, care isi mentin un grad de ocupare de invidiat intr-o perioada de criza, de 70%. In portofoliul companiei sunt 25 de hoteluri, 25 de vile si o tabara de copii, la Navodari. Desi putine dintre bazele de tratament au fost modernizate, hotelurile de doua stele ale sindicalistilor din Herculane, Slanic Moldova, Covasna si Caciulata sunt invadate toamna si iarna. In aceste anotimpuri, sunt ocupate peste 90% din camere.

Profituri tot mai mari

Faptul ca reteta e infailibila o dovedesc rezultatele financiare ale turoperatorului sindical, al treilea ca marime din Romania. Atat cifra de afaceri, cat si profitul i-au crescut de la un an la altul. In 2008, Sind Romania a inregistrat un profit de 5 milioane de euro, aproape de doua ori mai mare fata de cel realizat cu doi ani mai devreme.

“Pentru 2009, ne asteptam la aceeasi cifra de afaceri si acelasi profit, pentru ca a fost un an bun”, a declarat Maria Vlasceanu, sef serviciu comercial Sind Romania, pentru “Capital”. Aceste castiguri nu au contribuit insa vizibil la imbunatatirea hotelurilor.

Potrivit conducerii societatii, o parte din profit a mers catre inlocuirea lifturilor din toate hotelurile, catre bucatarii, precum si pentru achizitionarea de mobilier nou la Hotelul Domogled din Herculane.

Mariana Vacaru, directorul economic al Sind, a declarat ca din castigul din 2009 va fi refacuta fatada Hotelului Traian din Caciulata, va fi redeschis Hotelul Zboinea din Soveja si vor fi modernizate cate 100 de camere din fiecare unitate de cazare. Toate acestea vor fi realizate cu circa 2,8 milioane de euro, potrivit acesteia.

Costin: “Hotelurile trebuie inchise pe rand si reabilitate”

Nu toti sindicalistii sunt de acord cu modul in care sunt folositi banii. Dumitru Costin, presedintele BNS, sustine ca “degeaba se pune mobilier nou sau renovam o suta de camere. Hotelurile trebuie inchise pe rand si reabilitate”.

Costin anunta ca a infiintat o noua so cietate turistica, BNSIND Balneo, care va admi nistra patru hoteluri de trei si patru stele, care vor fi inaugurate anul viitor.
Actionarii Sind Romania sunt gruparile sindicale CNSLR Fratia (38%), Cartel Alfa (28%), BNS si CSDR (cate 17% fiecare).
Sursa: Business.rol.ro
0 Shares
You May Also Like