Turmericul imbunatateste sanatatea pielii

0 Shares
0
0
0

Turmericul-imbunatateste-sanatatea-pieliiTurmericul protejeaza pielea impotriva efectelor nocive ale radiatiilor UVB

Un studiu realizat la Universitatea Ehime din Japonia sugereaza ca extractul de turmeric protejeaza sanatatea pielii impotriva efectelor nocive ale radiatiilor ultraviolete B.

Cercetatorii au examinat efectele dozelor mici de radiatii UVB, administrate pe termen lung soarecilor fara par, care poseda melanina. Ei au observat anumite schimbari, precum  grosimea pielii, elasticitatea, pigmentarea si ridarea.

Cand au inceput administrarea dozelor de turmeric de doua ori pe zi, au observat aparitia beneficiilor la nivelul pielii soarecilor. Ambele dozaje de turmeric, de 300 si 1000 mg / kg, au fost eficiente in reducerea elasticitatii pielii, elasticiate care a fost indusa de radiatiile UVB. Ambele dozaje au prevenit, de asemenea, si o crestere a grosimii pielii. Dozajul mare a prevenit formarea ridurilor si a scazut, de asemenea, diametrul si lungimea vaselor sanguine ale pielii.

In final, cercetatorii au descoperit ca iradierea cronica mareste expresia genei metaloproteinaza matriceala de tip 2. Turmericul, pe de alta parte, opreste inca din radacina expresia acestei gene.

Turmericul ajuta la regenerarea pielii deteriorate de razele UV

Proprietatile de hidratare, anti-imbatranire, antioxidante, astringente si antimicrobiene ale turmericului au fost testate in cadrul unui studiu din India. Diferite creme care contin Curcuma longa (turmeric) au fost formulate pentru a studia efectul lor asupra regenerarii pielii deteriorate de radiatiile UV.

Ceea ce au descoperit a fost faptul ca extractul alcoolic de Curcuma longa a fost mai eficient in cremele de ingrijire corporala. S-a demonstrat ca imbunatateste hidratarea pielii, comparativ cu cremele obisnuite care contin extract simplu. Productia de sebum a fost, de asemenea, imbunatatita. Sebumul, o secretie a glandelor sebacee, actioneaza ca un lubrifiant celular. Prin curatarea acestor glande, turmericul a stimulat productia de sebum, ceea ce mentine pielea tanara si fara imperfectiuni.

In concluzie, cremele cu extract din plante au fost extrem de eficace si, daca includem extract de turmeric, aceste creme pot fi folosite, pe viitor, ca puternice produse fotoprotectoare de ingrjire a pielii.

Un studiu din Michigan arata cum functioneaza curcumina la nivel celular

In colaborare cu studiile japoneze si indiene, un studiu american de la Universitatea din Michigan arata modul in care curcumina ajuta la reglarea celulelor. Inserandu-se in interiorul membranelor celulare, curcumina se orienteaza asupra activitatii in celule, luptand impotriva infectiilor si tipurilor de cancer, adanc in membrane. In acest studiu, condus de Ayyalusamy Ramamoorthy, s-a utilizat spectroscopia RMN in stare solida, pentru a examina atomii, membranele, proteinele si compusii. S-a pornit de la ipoteza conform careia curcumina a actionat prin interactiunea cu proteinele din membrana celulara, dar noul studiu din Michigan arata ca membrana celulara sufera modificari unice in prezenta curcuminei.

Curcumina va fi utilizata in cadrul viitoarelor creme pentru ingrijirea pielii, nu numai pentru a proteja impotriva radiatiilor, dar si pentru a ajuta la regenerarea pielii. Cu abilitatea sa de a penetra celulele, curcumina poate curata organismul la nivelul cel mai important, pentru a preveni tipurile de cancer si pentru a proteja pielea impotriva efectelor nocive pe care le presupune un mediu iradiat.

0 Shares
You May Also Like