Un-muncitor-sanatos-productivitate-mai-mare

Un muncitor sanatos, productivitate mai mare

0 Shares
0
0
0

Un-muncitor-sanatos-productivitate-mai-mareMulti angajatori din tara noastra nu respecta legislatia aflata in vigoare atunci cand vine vorba de Protectia Muncii. Si asta din cauza ca acestia vor productie mare si nu isi permit sa plateasca angajatii in timpul orelor de instruire in ceea ce priveste Protectia Muncii. Insa, acesta este un lucru total gresit si nefiresc din partea lor, deoarece poate trage dupa sine consecinte destul de grave atat pentru ei, cat si pentru angajatii lor.

In cadrul controalelor efectuate, cei care nu respecta legislatia ce priveste Protectia Muncii, pot fi sanctionati cu amenzi destul de usturatoare, care ajung uneori si la 8000 de lei. Si in ultimul timp aceste controale sunt din ce in ce mai dese, datorita accidentelor care s-au intamplat in ultimii ani in diferite domenii de munca, din cauza nerespectarii acestor norme de protectia muncii.

Cele mai dese accidente de munca se intampla in ziua de azi, in tara noastra, in domeniul constructiilor, datorita angajatorilor care nu isi echipeaza angajatii cu un echipament de munca corespunzator, care poate preveni in mare parte unele dintre accidentele ce pot avea loc.

Insa, un angajat al unei firme ce activeaza in domeniul constructiilor ar trebui sa stie ca atunci cand angajatorul nu ii ofera un echipament individual de protectie, el are obligatia sa il solicite. Echipamentul de protectie trebuie sa fie unul gratuit, insa majoritatea firmelor din tara noastra aleg sa isi oblige angajatii sa il plateasca, lucru total nefiresc din punct de vedere legal.

Si sanatatea si securitatea in munca prezinta un aspect ce trebuie respectat cu strictete de catre toti angajatorii. Acestia sunt obligati de lege sa isi supuna toti muncitorii la un control medical periodic, pentru a preveni sau evita imbolnavirea acestora. Un muncitor bolnav, mai ales atunci cand sufera de o boala care se transmite, reprezinta un adevarat pericol pentru orice firma, caci el nu lucreaza niciodata singur.

Lucrand in colectiv, acesta poate transmite boala si altor colegi de munca si chiar si clientilor cu care el interactioneaza. Aceste legi nu au fost date sa imbogateasca medicii, cum spun gurile rele, ele au un scop clar, si acela este reprezentat de sanatatea in munca, aspect de care toti angajatorii din Romania ar trebui sa tina cont.

Un angajator mai are si obligatia sa ii ofere muncitorulul o desfasurare a activitatii in conditii optime. Aparaturile pe care acestia le folosesc trebuie sa fie perfect functionabile, nu sa se foloseasca tot felul de improvizatii sau alte lucruri ce pot pune in pericol sanatatea unui muncitor.

Acestea sunt datoriile unui angajator care doreste sa faca totul in legalitate si, nu in ultimul rand, care doreste ca firma pe care o conduce sa aiba o structura de functionare bine pusa la punct si un tel bine definit.

0 Shares
You May Also Like