Un-scurt-ghid-despre-acupunctura

Un scurt ghid despre acupunctura

0 Shares
0
0
0

Un-scurt-ghid-despre-acupuncturaPrincipiul dupa care functioneaza acupunctura este acela de a ajusta functiile corpului la nivelurile sale maxime, utilizand acele. Atat metoda traditionala chineza cat si cea moderna occidentala au folosit acele pentru a vindeca multi suferinzi de boli cronice.

Procedura este sigura, tratamentul fiind eficient in reducerea intensitatii durerilor, cresterea capacitatii de vindecare si imbunatatirea starii generale de sanatate a corpului. Cum se deruleaza aceasta procedura si care sunt benefiicile ce pot fi obtinute de pe urma ei?

Procedura de aplicare a acelor

In zilele noastre se practica doua categorii de acupunctura: cea a medicinei traditionale chineze TCM si acupunctura medicala. Ambele sunt eficiente, alegerea fiind individuala. Decizia oamenilor asupra utilizarii uneia dintre ele depinde de increderea pe care le-o da filosofia procedurii si logica tehnicii.

La TCM practicantii apeleaza la conceptul Qi sau al fluxurilor energetice si al meridianelor prin care ele se deplaseaza. Se intrebuinteaza ace lungi ce sunt introduse adanc pentru a ajunge in punctele de acupunctura. Stiinta moderna inca nu a gasit dovezi clare despre existenta canalelor de energie, insa tehnica acupuncturii a fost folosita cu succes de mii de ani.

Sunt multe povesti despre beneficiile acupuncturii, poti citi si aici un articol care te invata cum se poate folosi in cazul unui accident vascular cerebral : http://bodygeek.ro/acupunctura-un-miracol-in-caz-de-accident-vascular-cerebral .

In cazul acupuncturii medicale, practicatii sunt absolventi ai scolilor medicale ocidentale. Modul de aplicare al acelor nu se bazeaza pe traditionalele puncte de acupunctura ci pe informatiile anatomice. Acesti acupuncturisti moderni folosesc ace mai scurte pe care le introduc mai putin adanc in trup.

Numarul de ace folosite este mai mic, la fel si timpul cat acestea sunt aplicate. Adeptii TCM-ului sustin ca aceasta versiune este o practica de mantuiala fata de cea originala. Oricum foarte multi pacienti au avut ameliorari ale suferintelor si in urma acestui tratament modern.

Conditii de realizare ale acupuncturii

Este o lista cuprinzatoare si care se tot extinde, ce contine suferintele care se pot trata cu ajutorul acupuncturii. Gama incepe de la astm pana la constipatie, anxietate si pierderea din greutate. Majoritatea adeptilor TCM sustin faptul ca orice problema de sanatete este cauzata de dezechilibrul fluxurilor Qi, deci solutia este terapia acelor. Acupunctura occidentale are o lista mai mica de aplicatii, cele mai comune beneficii referindu-se la controlul durerii.

Controlul durerii este cea mai cercetata parte din domeniul acupuncturii. Efectul benefic asupra pacintilor ce apeleaza la aceasta metoda este real si demonstrat. Migrenele, sindromul premenstrual, artrita, nevralgia sunt doar cateva exemple dintre suferintele ce isi gasesc alinarea. Teoria cercetata si verificata medical, care se afla in spatele acestei metode eficienta, este teria controlului durerii. Aceasta stabileste faptul ca acele stimuleaza centri nervosi blocand astfel impulsurile durereoase.

Rezultatele acupuncturii

Este bine sa precizam faptul ca acupunctura este o alternativa a terapiep medicale, deci nu trebuie sa se renunte sau sa se ignore tratamentul medical in favoarea acupuncturii. Ca urmare a tratamentului cu ace se poate constata o scadere a dependentei fata de alte terapii.

Un tratatemnt poate sa varieze ca durata, de la cateva saptamani pana la cateva luni, depinzand de necesitatile medicale ale pacientului. Desigur si rezultatele difera, de aceea este important sa existe un dialog deschis intre pacient si acupuncturist, cu referire la evolutia tratamentului si la finalitatea asteptata. In general dupa trei sau patru sedinte incep sa apara primele efecte. Este posibil ca starea sa se inrautateasca la inceput, urmand ca apoi lucrurile sa amelioreze in drumul spre vindecare.

In medicina moderna, aplicarea tehnicilor traditionale cu rezultate dovedite, a devenit o practica pe deplin acceptata. Acupunctura si-a demonstrat eficienta in trecut si o face si acum. Instructiunile moderne o fac efcicienta, aplicabila si sigura. Este un dar pentru vindecare oferit de inteleptii antici ce are potentialul de a aduce alinare pentru milioane de oameni .

Alte stiri actuale :

1. Legatura dintre sex si acupunctura
2. Auriculoterapia: ce este, ce trateaza si care sunt contraindicatiile
3. Sanatatea ta. Alergiile de primavara: 6 metode ca sa te feresti de ele
4. Primul standard interna?ional în domeniul medicinii traditionale în favoarea internationalizarii acupuncturii

0 Shares
You May Also Like