3 trenduri de usi de interior speciale

0 Shares
0
0
0

Poate că în urmă cu câțiva ani, înlocuirea ușilor interioare din casa ta nu era chiar cea mai interesantă sarcină, pentru că proiectele de renovare a casei pe segmentul uși interior rămâneau în zona basic, mai degrabă de funcționalitate decât de estetic.

În prezent, însă, avem de-a face cu o adevărată revoluție în industria de uși de interior,  iar înlocuirea lor este un tip de proiect foarte ofertant am putea spune. Proprietarii de case își îmbogățesc decorul interior, alegând mai degrabă uși statement, care ies în evidență, decât uși pur funcționale și care rămân în anonimat.

Dacă ești gata să scapi de ușile plictisitoare din casa ta și să treci la uși mai interesante și mai moderne, în variante de preț accesibile oricărui buget, iată mai jos trei opțiuni pe care să le iei în considerare.

Optează pentru ușile cu panouri multiple

Renunță la modelele tradiționale de uși simple dintr-un singur panou și treci la modele de uși de interior cu două, trei sau chiar patru panouri rectangulare. Un stil elegant și modern, ușile cu mai multe panouri sunt, fără îndoială, cea mai populară tendință privind ușile de interior.

Variantele sunt foarte diverse: poți alege uși cu panouri ordonate pe vertical, panouri orizontale paralele sau chiar uși cu două panouri verticale dreptunghiulare în partea de jos și un panou pătrat în partea superioară.

Acest design funcționează la fel de bine pentru ușile duble, ca și pentru ușile simple.

Încearcă ușile glisante

În cazul în care casa ta nu beneficiază de spații destul de deschise și nu are acel look modern și aerisit pe care ți-l dorești, poți crea acest aspect prin trecerea de la ușile de interior cu balamale la uși glisante de interior.

Iar dacă ai pereți din rigips sau te gândești la o renovare mai amplă, poți încerca ușile tip pocket, care devin invizibile, ascunzându-se în perete atunci când vrei ca spațiul să fie perfect deschis, cu treceri line.

Ai posibilitatea acum să alegi uși glisante de interior realizate din aproape orice material, culoare, configurație și stil care te atrage.

În plus, poți opta pentru sticlă – simplă sau mată – care permit luminii naturale să pătrundă în diverse spații, chiar și atunci când ușile sunt închise. Un beneficiu foarte important al acestui gen de uși este acela că nu necesită spațiu pentru deschidere.

Alege uși în culori contrast

Timp de decenii, stilul dominant în designul interior a însemnat alegerea pentru uși a unei culori care să fie în perfect acord cu peretele. Am văzut foarte des locuințe cu uși albe sau cel mult, cu uși în culoarea lemnului.

Tendințele din prezent, însă, au renunțat la acest stil desuet si plicticos. Astfel, pentru a crea un design cât mai modern și actual în casa ta, alege uși în culori bogate și chiar culori închise.

Dacă îți dorești să creezi un look mai office, poți merge pe nuanțe neutre de gri.

O altă idee poate fi alegerea unei nuanțe deschise complementare cu cea a peretelui și vopsirea tocului și cadrelor cu un alb vibrant. Adăugă elemente de feronerie rectangulare, din oțel inoxidabil, pentru un aer extrem de actual.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…