Acasa sau la camin?

Acasa sau la camin?

0 Shares
0
0
0

Din pacate in Romania, exista din ce in ce mai multi batranei singuri, care fie au copiii plecati la munca in strainatate de ani de zile, fie nu au familie si nu au pe nimeni care sa se intereseze de soarta lor.

Asa cum stim cu totii de la bunicii nostrii, batranetea este o perioada frumoasa a vietii atunci cand seniorii au pe cineva aproape, care sa ii ingrijeasca. In schimb, batranii care sunt singuri, se gandesc din ce in ce mai serios daca isi doresc sa isi petreaca restul zilelor acasa sau in camine batrani private.

Batranii care isi doresc sa isi petreaca restul zilelor acasa, de multe ori cauta persoane specializate in ingrijirea batranilor sau cauta pe cineva care sa le ofere mancare calda si care sa ii ingrijeasca, contracost, evident.

Exista insa si batrani care sunt constienti de faptul ca este greu sa gaseasca o persoana de incredere care sa aiba grija de ei, asa ca decat sa ramana acasa si sa duca o viata destul de grea, mai bine aleg sa isi petreaca restul zilelor intr-un camin privat pentru batrani.

Viata intr-un camin pentru batrani poate fi mai placuta decat pare la prima vedere, tinand cont de conditiiele de trai dintr-un astfel de camin.

Asadar, trebuie facuta precizarea in primul rand ca batranii care ajung sa fie cazati intr-un camin pentru batrani, au parte zi de zi de cele trei mese principale ale zilei, plus desert, deci in ceea ce priveste mancarea nu au de ce sa isi faca griji pentru ca au mancarea asigurata.

Apoi, trebuie precizat ca multi batranei sufera de diferite afectiuni, precum diabet, hipertensiune, hipotensiune sau fel si fel de alte afectiuni. Acestia urmeaza diferite tratamente si trebuie sa isi ia tot timpul medicamentele in functie de cum le-a recomandat medicul.

Ei bine, odata internati la azil, seniorii nu mai au de ce sa isi faca griji dat fiind faptul ca personalul azilului se va preocupa de acest lucru. Mai exact, seniorii primesc zi de zi medicamentatia conform recomandarilor medicului.

Deci, si din acest punct de vedere batranii care se cazeaza intr-un azil de batrani au doar de castigat. Mai mult decat atat, ei sunt asistati la toaleta sau la dus daca au nevoie, sau sunt spalati si schimbati de haine daca nu se mai pot spala si schimba singuri.

In ceea ce priveste hainele, acestea sunt spalate la spalatoria azilului, care de regula dispune si de o uscatorie de rufe. Practic, batraneii au parte de mancare, medicamente si haine curate, sunt spalati si ingrijiti, asa ca au toate conditiile necesare pentru a avea parte de o batranete ca in povesti.

Timpul liber il pot petrece practicand fel si fel de activitati. Unii se plimba prin curtea azilului, altii stau pe banca si citesc carti sau reviste, altii joaca sah sau table, in timp ce alti seniori prefera sa se uite la televizor.

Deci, tinand cont de toate aceste detalii se poate spune ca viata intr-un camin de batrani este mult mai placuta decat si-ar putea imagina unii seniori.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…