Accidentele rutiere – obținerea celui mai bun rezultat cu ajutorul avocatului

0 Shares
0
0
0

Accidentele rutiere nu doar că sunt o problemă la noi în țară, ci reprezintă o mare parte din mortalitatea existentă. Soldate de cele mai multe ori cu decese, din cauza lipsei de experiență a șoferilor, teribilismului, situațiilor meteo sau alte cauze, accidentele rutiere pun în pericol întreaga viață a persoanelor.

Fie că s-au soldat cu victime ce au vătămări corporale sau cu deces, în ambele situații există necesitatea unui avocat specializat în accidente rutiere. În această situație, avocatul va apăra drepturile și libertățile acuzaților, ori a victimelor, pentru a obține un rezultat cât mai mulțumitor în instanță.

Avocatul joacă un rol foarte important în soluționarea proceselor privind accidentele rutiere. Acesta te va ajuta pentru asistarea de latură civilă și penală, în obținerea unei relații cât mai benefice cu poliția, Parchetul, instanțele judecătorești, dar și cu firmele de asigurări care pot oferi despăgubiri de natură morală și materială.

Producerea accidentelor rutiere este la ordinea zilei la noi în țară, victimele fiind tot mai multe. Din lipsa cunoștințelor, ori din alte motive, prea puține persoane apelează la ajutorul unui avocat. Nu trebuie să te numeri printre acestea! Sprijinul legal din partea unui avocat specializat este mai mult decât necesar într-o astfel de situație, mai ales dacă accidentul s-a soldat cu victime.

Ce trebuie să știi dacă ești implicat într-un accident rutier?

Indiferent de pagubele produse, fie că vorbim despre deces, vătămare corporală sau pagube materiale, victimele trebuie să beneficieze de despăguburi materiale și morale. În urma accidentului suferit, procedura de obținere a despăgubirilor poate fi atât litigioasă, cât și amabilă.

În primul caz, procedura este atunci când instanța de judecată va stabili cuantumul reparatoriu. De cealaltă parte, în cazul amiabil, oferta formulată de firma de asigurări este apreciată de către victimă ca fiind una justă. În această situație se pot formula sau nu negocieri.

Sumele de bani ce reprezintă despăgubirile se avansează din bugetul special constituit al firmelor de asigurări. Cu ajutorul unui avocat Bucuresti specializat în accidente rutiere, acesta poate fi micșorat sau majorat, după caz. Fie că ești de parte victimei sau a acuzatului de producerea accidentului, în ambele situații necesitatea unui avocat este una ridicată. Victima poate obține despăgubiri morale și materiale mai mari, iar acuzatului i se poate aplica o pedeapsă redusă, în funcție de pagubele produse.

Despăguburile se pot obține de către victimă, ori dacă accidentul s-a soldat cu deces – soția, soțul, concubinul/concubina, părinții, frații, copiii, surorile sau bunicii, cât și nepoții de fiu sau de fiică ăn linie dreaptă, dar și orice altă persoană care justifică o pierdere în urma decesului victimei.

Ce trebuie să faci după producerea unui accident?

În primul rând, nicio declarație! Înainte de a discuta cu oricine despre acest lucru, mai ales dacă s-a soldat cu un deces, primul care trebuie să afle de acest aspect este avocatul. Este important ca orice persoană să știe că poate conta pe ajutorul avocatului, indiferent de procesul în care se află.

Ne poți contacta prin orice mijloc disponibil, respectiv formular de contact, telefon sau e-mail.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…