Acte necesare pentru transportul funerar

Acte necesare pentru transportul funerar

0 Shares
0
0
0

In trecut, atunci cand o persoana isi pierdea viata oriunde altundeva decat acasa, cu siguranta era transportata pana acasa sau pana la capela cu orice masina, dat fiind faptul ca legislatia nu era atat de severa.

Lucrurile s-au schimbat foarte mult in ultimul timp, astfel ca in prezent in cazul in care o persoana isi pierde viata undeva la departare de casa, persoana decedata nu mai poate fi transportata acasa la fel ca si pe vremuri.

In prezent, pentru transportul unei persone decedate, familia greu incercata trebuie sa caute cele mai renumite firme de servicii funerare, pentru a beneficia de cele mai atractive servicii.

Exista de exemplu firme de servicii funerare care doar transporta decedatul de la locatia in care decedatul se afla, si pana acasa sau la capela, fara a mai presta alte servicii.

Trebuie insa mentionat faptul ca exista si firme care presteaza servicii funerare si care pentru realizarea unui transport funerar reprezinta o misiune foarte simpla, in conditiile in care s-au obtinut toate actele necesare pentru efectuarea unui astfel de transport.

Un amanunt foarte interesant in legatura cu transporturile funerare este acela ca ele se realizeaza doar cu ajutorul unor masini speciale. De regula aceste masini au caroseria combi, pentru ca sicriul sa poata fi transportat cele mai sigure conditii.

Ei bine, pentru efectuarea unui transport funerar sunt necesare urmatoarele documente:

  • Certificatul de deces al persoanei decedate;
  • Certificatul de imbalsamire al persoanei decedate;
  • Adeverinta de inhumare a persoanei decedate;
  • Aviz SAEPID in functie de cat de mare este distanta parcurs;
  • Factura de transport sau contractul de prestari servicii incheiat intre familia greu incercata.

Asadar, acestea sunt documentele fara de care un transport funerar nu se poate desfasura, iar aici trebuie precizat ca de regula firmele de servicii funerare se ocupa de obtinerea tuturor acestor documente.

In ceea ce priveste aceste acte, este foarte important ca soferul care transporta o persoana decedata sa le aiba asupra sa, pentru ca sunt sanse sa fie oprit in trafic de catre un echipaj de politie.

Pentru cei care nu stiu, pretul pentru repatrierea decedatilor este cu siguranta mult mai mare decat pretul pentru un transport funerar intern oarecare, atat pentru ca distanta parcursa este una mult mai mare, dar si pentru ca reprezentantii firmei de servicii funerare vor avea de umblat destul de mult pentru obtinerea pasaportului mortuar.

Tot referitor la transportul persoanelor decedate trebuie precizat ca lucrurile au evoluat foarte mult, astfel incat in prezent nu se mai transporta persoanele decedate decat in sicrie.

Asadar, in mare parte acestea sunt actele necesare pentru realizarea unui transport funerar, iar acest lucru ar trebui cunoscut de catre toata lumea.

Un alt amanunt foarte interesant este acela ca pretul pentru un transport funerar poate sa fie diferit de la caz la caz in functie de distanta parcursa. Cu siguranta un transport funerar de la Constanta la Timisoara va costa mult mai putin decat un transport funerar de la Bucuresti la Giurgiu sau de la Bucuresti la Voluntari.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…