Afla despre influenta hostingului asupra pozitionarii site-ului in motoarele de cautare

0 Shares
0
0
0

Pentru societatea actuala, tehnologiile, internetul si tot ce tine de mediul online au devenit ceva fara de care nu se mai poate trai. Acestea fac parte din rutina zilnica si, sa recunoastem ca, de facto, ne usureaza considerabil activitatea sociala.

Daca ne referim la momentul actual, in anul 2019 mediul online a devenit extrem de favorabil pentru orice tip de afacere, incepand de la site-uri de promovare, bloguri si terminand cu magazinele online. Acest fapt a determinat ca si furnizorii de gazduire web sa corespunda cerintelor majore de pe piata, deoarece calitatea hostingului are o influenta directa asupra pozitionarii site-ului in motoarele de cautare.

Afla cum un site web este influentat de calitatea gazduirii web

Majoritatea antreprenorilor care au hotarat sa-si promoveze afacerea online considera ca designul site-ului este cel mai important factor de influenta asupra utilizatorilor dar, atat timp cat site-ul nu apare in rezultatele motoarelor de cautare, acesta isi pierde efectul.

Astfel, trebuie sa cunoastem ca gazduirea web, si anume calitatea web hosting-ului reprezinta un factor determinant in clasamentul motoarelor de cautare, precum Google.

5       lucruri pe care trebuie sa le cunoastem despre gazduirea web

  1. Dupa cum bine stim, o calitate mai inalta a pachetului de hosting, si anume cel cu uptime de 99,9%, este un factor de influenta atat asupra vitezei de incarcare a site-ului, cat si a unei experiente mai bune a utilizatorului.
  2. Este foarte important sa alegem o gazduire a site-ului care sa fie localizata in aceeasi regiune din care provin si vizitatorii site-ului. Multe persoane insa apeleaza la furnizori de hosting de peste hotare, chiar daca site-ul lor este adresat exclusiv vizitatorilor din alta tara (de exemplu Romania). Rezultatul unei asemenea alegeri joaca un rol direct asupra timpului de încărcare al site-ului, care este cu câteva secunde mai mare, iar uneori sunt inregistrate si cazuri de pierdere a conexiunii. O firma de hosting din aceeasi tara aduce un boost de viteza si rezolva o serie de alte probleme.
  3. Paginile cu un nivel de securitate redus pot deveni vulnerabile in fata atacatorilor, iar acest fapt ar putea determina ca site-ul sa fie trecut pe lista neagra in rezultatele cautarii. Inainte de a alege un serviciu de gazduire web, trebuie sa ne asiguram ca acesta are optiuni de protectie precum certificatele SSL, care sunt considerate de catre Google ca fiind factori de rancare.
  4. Suportul tehnic oferit de furnizorii serviciilor de gazduire a unui site web este un must have pentru calitatea hostingului, pentru ca in cazul in care site-ul devine nefunctional este esential sa poti obtine asistenta tehnica necesara, disponibila non stop.
  5. Stiai ca un hosting de inalta calitate nu are doar rolul de a imbunatati pozitionarea site-ului in rezultatele cautarii pe internet, dar asigura si o experienta placuta utilizatorilor sai ? Experienta utilizatorilor este extrem de importanta pentru motoarele de cautare, deoarece scopul lor primar este sa raspunda cat mai bine la necesitatile vizitatorilor.

Daca planuiesti sa-ti promovezi afacerea online sau esti un antreprenor incepator, aceste detalii te vor ajuta sa faci o alegere corecta in ceea ce priveste furnizorul si pachetul de hosting necesar pentru succesul online.

0 Shares
You May Also Like