Ai un business în domeniul spălătoriei textile? De ce să cumperi o mașină de spălat profesională și nu una casnică, de top!

Ai un business în domeniul spălătoriei textile? De ce să cumperi o mașină de spălat profesională și nu una casnică, de top!

0 Shares
0
0
0

O afacere de tip spălătorie textilă, fie ca unitate de sine stătătoare, fie amenajată în cadrul unor unități Horeca – hoteluri, pensiuni etc., este în creștere pe piața din România. Inclusiv persoanele fizice sunt tot mai interesate de spălarea și uscarea hainelor în cadrul unei spălătorii profesionale, datorită costurilor mai reduse și a timpului mai scurt alocat acestei activități.

Majoritatea celor care-și dezvoltă o astfel de afacere au însă o dilemă: să achiziționeze mașini de spălat profesionale/industriale sau mașini de spălat casnice de top. Este evident că prețul unei mașini de spălat din comerț este mult mai mic decât una profesională, însă mai sunt și alte elemente care le diferențiază.

Iată cele mai importante caracteristici ale unei mașini de spălat haine industriale, prin comparație cu mașinile de spălat casnice premium:

  1.     Gradul de încărcare. În vreme ce mașinile manuale/automate casnice au o încărcare de aproximativ 10 kg de rufe, cele industriale pot suporta o încărcătură de cel puțin 5 ori mai mare! În business, contează și viteza, iar gradul de încărcare înseamnă mai multe rufe spălate, într-un timp mai scurt.
  2.     Tehnologie dezvoltată. Componentele tehnologice ale mașinilor profesionale sunt cu 2-3 clase peste cele clasice din gospodărie, astfel încât rareori se defectează. Ele dețin un procesor eficient, care le permite să execute un număr extrem de mare de programe specifice, cu multiple setări pentru diferitele tipuri de rufe. Astfel, în timp ce modele clasice au maxim 20 de programe de spălare diferite, cele industriale pot să aibă chiar de 10 ori mai multe.
  3.     Anduranță ridicată. Aparatele profesionale au un regim de funcționare „heavy duty”, mult mai ridicat decât cele casnice. Astfel, ele pot funcționa în parametri normali, chiar și 24/7, cu până la 50.000 de cicluri de spălare într-un an. Dacă ești interesat de un aparat solid și trainic, găsești aici mașini de spălat rufe profesionale, puse la dispoziție de unul dintre cei mai importanți furnizori de echipamente Horeca din România – echipamente-horeca-profesionale.ro.
  4.     Garanție mare. În timp ce o mașină normală vine cu o garanție standard de 2 ani, cele profesionale beneficiază de extra-garanții de până la 10 ani! Acest lucru înseamnă că se vor defecta mai rar, iar cu un service efectuat la intervale regulate de timp vor putea funcționa fără probleme până la 20 de ani.

Concluzionând, în cazul deschiderii unui SRL cu codul CAEN „Spălarea și curățarea articolelor textile și a produselor din blană”, cel mai bun raport calitate-preț se obține în cazul achiziționării unei mașini de spălat profesionale. Chiar dacă, inițial, costul unui asemenea echipament e ridicat, de câteva mii de euro, investiția se va amortiza rapid datorită eficienței acestora, a duratei de funcționare prelungite, dar și  și a indestructibilității softului și componentelor mecanice.

 

Sursa foto: Unsplash.com

0 Shares
You May Also Like