Ce este Bitcoin?

0 Shares
0
0
0

In ultimul timp se discuta din ce in ce mai mult despre criptomonede, iar cea mai cunoscuta si cea mai tranzactionata dintre acestea este fara doar si poate bitcoin.

Tocmai din acest motiv, vom discuta in urmatoarele randuri despre bitcoin, si veti avea posibilitatea de a descoperi multe lucruri interesante despre aceasta moneda.

Bitcoin este un proiect pentru o moneda descentralizata, nereglementata, care exista pe internet. Dupa ce a publicat o carte alba in stil academic in 2008, Satoshi Nakamoto a distribuit primul prototip al algoritmului Bitcoin in 2009.

Bitcoin a fost creat initial ca o metoda alternativa de plata descentralizata. Spre deosebire de transferurile bancare internationale la acea vreme, acesta era low-cost si aproape instantaneu.

Un beneficiu suplimentar pentru comercianti (mai putin pentru utilizatori) a fost faptul ca acesta era ireversibil, eliminand amenintarea unor costuri de incarcare scumpe.

Cu toate acestea, imbunatatirea metodelor de plata autohtone si dezvoltarea rapida a formelor alternative (ne-criptocurrency) de transferuri internationale a redus avantajul bitcoinului in acest domeniu, in special avand in vedere taxele crescande  si blocajele frecvente ale retelei.

In plus, supravegherea si reglementarea din ce in ce mai mare pentru a preveni spalarea de bani si tranzactiile ilegale au restrictionat utilizarea criptomonedei din motive de confidentialitate.

In unele parti ale lumii, bitcoin este inca o modalitate mai eficienta si mai ieftina de a transfera bani peste granite, iar mai multe startup – uri de remitenta utilizeaza aceasta caracteristica.

Avantajele Bitcoin si in ceea ce priveste viteza, se elimina pe masura ce canalele traditionale se imbunatatesc (iar tarifele retelei continua sa creasca), iar lichiditatea ramane o problema in multe tari.

De asemenea, un numar de retaileri mari si mici  accepta criptomoneda ca forma de plata, desi rapoartele sugereaza  ca cererea pentru aceasta functie nu este ridicata.

Si multe persoane se simt mai confortabile detinand o parte din averea lor intr -un bitcoin stocat in siguranta, in cazul in care o autoritate centrala nu poate bloca accesul sau nu poate reduce.

De curand, bitcoin pare sa fi asumat rolul activului de investitii, deoarece comerciantii, investitorii institutionali si micii economisitori s-au trezit la castigurile potentiale din aprecierea preturilor.

Cum pot cumpara Bitcoin?

Bitcoin se poate cumpara de pe burse sau direct de la alte persoane prin intermediul pietelor, iar pentru a cumpara aceste monede aveti posibilitatea de a le plati in diferite feluri.

Puteti plati cu cardurile de credit si cardurile de debit, puteti plati de-asemenea numerar sau prin transferuri bancare, insa exista chiar si posibilitatea de a face schimb cu alte criptomonede, in functie de cine le cumparati si de unde locuiti.

Cum sa vinzi Bitcoin?

Mai intai de toate facem precizarea ca, clientii cu amanuntul pot vinde bitcoin la diferite schimburi precum Kraken, Bitstamap, Coinbase, Poloniex, iar exemplele pot continua.

Fiecare dintre toate aceste schimburi amintite are o interfata diferita, astfel ca unii ofera servicii conexe, cum ar fi stocarea securizata de exemplu.

Exista insa si schimburi care au nevoie de o identificare verificata pentru toate meseriile, in timp ce altele sunt mai relaxate in cazul in care sunt implicate sume mici.

Exista de-asemenea bancomatele bitcoin, iar unele dintre acestea va permit sa schimbati bitcoin pentru numerar, astfel ca in cazul in care de exemplu aveti o moneda bitcoin si aveti nevoie neaparat de bani cash, tot ce trebuie sa faceti este sa schimbati moneda bitcoin in numerar.

Exista de-asemenea posibilitatea sa va schimbati bitcoinul cu alte criptoaseturi, mai degraba decat in ​​numerar. Anumite schimburi precum ShapeShift de exemplu, se concentreaza pe acest serviciu, oferindu-va in acest fel sansa sa schimbati intre bitcoin si eter, litecoin, XRP, dash si multe altele.

In cazul in care cautati si alte modalitati de a vinde bitcoin, puteti opta pentru vanzarea directa, astfel ca este necesar sa va inregistrati ca vanzator pe diferite platforme cum ar fi de exemplu LocalBitcoins, BitQuick, Bittylicious si BitBargain; iar daca pretul solicitat va fi pe placul cumparatorilor, acestia cu siguranta va vor contacta.

Tranzactiile de obicei se fac fie in contul dvs. bancar, fie prin depozite, dupa care in calitate de vanzator care vinde bitcoin, trebuie sa va respectati intelegerea si sa transferati suma convenita in bitcoin, pe adresa specificata. Sau, puteti vinde direct prietenilor si familiei dupa ce au setat un portofel bitcoin.

0 Shares
You May Also Like