Tot ce trebuie sa stii cand doresti sa devii avocat

0 Shares
0
0
0

Vrei sa stii cum sa devii avocat? Inca din cele mai vechi timpuri, avocatura a fost considerata una dintre cele mai nobile profesii.

Daca dorim sa definim termenul de avocat, putem spune ca acesta este o persoana cu licenta in stiinte juridice, care mai apoi este admisa in profesie in baza unui examen ce este organizat de un barou in care urmeaza sa isi exercite meseria de avocat.

Trebuie stiut ca, dupa ce trece examenul organizat de barou, acesta isi incepe profesia sub numele de avocat stagier, si poarta acest nume timp de 2 ani, timp dupa care acesta mai sustine inca un examen de definitivat, iar abia dupa ce il trece si pe acesta poate fi numit avocat definitiv.

cum sa devii avocat

Cum devii avocat?

Orice avocat are o formare juridica generala, insa fiecare dintre ei aleg sa se specializeze pe o anumita ramura de drept, si aici putem vorbi despre cum devii avocat comercial, cum devii avocat civil, cum devii avocat penal sau avocat fiscal.

Insa si pe avocati ii putem imparti in doua categorii, si anume: avocati pledanti si avocati de consultanta.

Avocatii pledanti sunt cei care apara si promoveaza drepturile, interesele si libertatile omului in fata instantei. Inainte de fiecare proces, orice avocat isi pregateste o pledoarie, stabilita in functie de cazul pentru care acesta este angajat.

Fie ca are parte de un proces cu caracter penal sau civil, orice avocat trebuie sa isi dea tot interesul pentru a obtine un rezultat pozitiv pentru cel pe care il reprezinta, bineinteles, respectand legislatia.

Diferit de avocatii pledanti, cei de consultanta sunt avocatii care acorda celor interesati consultanta cu caracter juridic, insa nu ii reprezinta pe acestia si in fata instantei, deci nu pledeaza.

Statisticile ne arata ca in Romania de astazi exista circa 21000 de avocati, fie ei pledanti sau doar de consultanta. Acest numar ne arata ca si Romania este o tara destul de dezvoltata din punct de vedere juridic.

Numarul acestora ar fi insa mult mai mare daca multi nu ar alege Facultatea de Drept doar pentru simplul fapt ca admiterea la aceasta este una destul de usoara. Ei ar trebui sa stie ca , da, la Drept se intra foarte usor, insa se iese foarte greu.

Cum sa devii avocat, dar sa si ramai asa?

Despre calitatea de avocat trebuie stiut ca aceasta inceteaza in cazul in care acesta renunta in scris la exercitiul profesiei, in cazul decesului acestuia, daca el este sanctionat disciplinar cu excluderea din profesie si chiar si daca avocatul este condamnat definitiv pentru o fapta cu caracter penal.

In Romania de azi exista numeroase cabinet de avocatura, unele cu o prestanta mai buna, altele nu.

Cat despre onorariile acestora, ele nu sunt unele foarte mari, si indicat este ca oricine are probleme ce trebuiesc rezolvate in instanta sa apeleze neaparat la un avocat pentru consultanta sau pledoarie.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…