Cum gasesti un avocat?

Cum gasesti un avocat?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care esti implicat intr-un proces penal, cel mai intelept lucru pe care ai putea sa il faci, ar fi acela de a obtine cat mai rapid asistenta juridica.

Un alt amanunt extrem de important de stiut, este acela ca fisele informative iti vor arata cand, dar si in ce conditii vei avea dreptul de a fi reprezentat de un avocat.

Tot aceasta fisa informativa, va avea rolul de a-ti aduce la cunostinta cum vei putea sa gasesti un avocat, dar tot datorita acestei fise, vei putea afla cum pot sa fie costurile asistentei juridice acoperite, in cazul in care nu iti permiti sa platesti un avocat pentru a te reprezenta.

In mod evident, atunci cand esti implicat intr-un proces penal, ai dreptul sa fii reprezentat de un avocat civil, de un avocat fiscal, sau de un avocat comercial, in functie de natura procesului in care esti implicat.

Avocatul la serviciile caruia apelezi, este obligatoriu sa fie abilitate pentru a se putea prezenta in fata instantelor , pentru a te putea reprezenta, si pentru a-ti putea apara interesele.

Ei bine, trebuie sa stii faptul ca alegerea unui avocat poate sa fie o misiune mult mai complicata decat pare aparent, mai ales daca este pentru prima data cand trebuie sa apelezi la ajutorul unui avocat.

In aceasta situatie, cel mai bine ar fi sa incepi sa te interesezi pe la persoanele cunoscute, cu privire la avocatii pe care ii cunosc, sau despre care detin mai multe informatii.

In cazul in care iti doresti sa fii reprezentat in instanta de catre un avocat de success, un avocat renumit in tot orasul, sau mai bine spus in toata zona in care locuiesti, cu siguranta va trebui sa stai putin si sa te informezi.

Cu siguranta sunt si avocati care isi atrag clientii sau potentialii clienti de partea lor, inca din momentul in care se afla in sala de judecata, insa cu siguranta un asemenea avocat nu este unul de success.

Trebuie sa stii faptul ca un avocat de success, nu va cauta niciodata el clienti, ci asteapta ca potentialii clienti sa il caute, iar mai mult decat atat, un avocat de success va avea tot timpul clienti, deci va avea tot timpul de munca.

Tot atunci cand iti alegi avocatul trebuie sa tii cont de tipul procesului in care esti implicat, pentru ca doar asa vei stii daca ai nevoie sa fii reprezentat de un avocat civil, sau daca ti se potriveste mai bine un avocat comercial, sau un avocat fiscal.

Fiecare categorie de avocati este diferita, pentru ca fiecare avocat este specializat intr-un anumit domeniu, asa ca trebuie sa cunosti toate aceste detalii inainte de a apela la ajutorul unui avocat.

In situatia in care insa, nu iti permiti sa apelezi la serviciile unui avocat, sau daca insanta numeste din oficiu un avocat care sa te reprezinte, atunci onorariul acestuia va fi platit de regula din fondurile publice, iar instanta va stabili ce onorariu va avea de platit avocatul din oficiu care te va reprezenta.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…