Alegerea fotografului de nunta

0 Shares
0
0
0

Piata este mare iar oferta este bogata, iar tu vei avea nevoie pentru ziua marelui eveniment de un singur fotograf. Am creat acest articol cu scopul de a te ajuta sa gasesti cel mai bun fotograf Valcea, asa ca te invitam sa citesti pana la final pentru a face cea mai buna alegere.

ALEGE-TI FAVORITII – DISPONIBILITATE, PORTOFOLIU, BUGET

Contractarea fotografului de nunta, mai ales in zilele noastre, se face chiar si cu un an inainte de marele eveniment. Pe masura ce amani acest pas, sansele sunt foarte mari ca fotograful la care te-ai gandit sa apelezi, sa fie deja rezervat de catre un alt cuplu, care are nunta in aceiasi zi.

Primul si cel mai important pas este sa cunosti data nuntii si bugetul pe care l-ati gandit impreuna pentru serviciile foto si video. Dupa ce acest pas este creat, elimina din cautarea ta acei fotografi care deja nu mai sunt liberi la data respectiva. In momentul in care sunt rezolvate aceste aspecte, lista de optiuni se restrange, asa ca alaturi de mire/mireasa, va puteti crea o idee despre ce stil de fotografii doriti pentru nunta voastra.

Alegrea stilului pozelor de nunta conteaza foarte mult. Cand alegi stilul fotografiilor, trebuie tinut cont si de momentele care vor aparea in albumul foto cu amintiri de la eveniment.

ANALIZEAZA PORTOFOLIILE FOTOGRAFILOR

Portofoliul foto este cu siguranta primul lucru iti va fi de mare ajutor atunci cand vei dori sa iti faci o idee despre calitatea fotografului respectiv. Vazand mai multe portofolii ale fotografiilor, veti putea sa va creati o parere despre stilul de lucru si stilul fotografiilor fiecarui fotograf, iar apoi, va fi mult mai usor de luat o hotarare. Fotografii care nu au fost pe placul vostru, vor fi eliminati de pe lista, iar astfel optiunile vor fi din nou restranse.

DISCUTIE, INTALNIRE, OFERTA, NEGOCIERE

Dupa ce este gata facuta lista fotografilor ale caror portofolii v-au placut amandurora, si care se incadreaza in bugetul stabilit pentru eveniment, urmeaza etapa de contactare a fotografilor, prin telefon sau email. Asigura-te mai intai de toate ca acestia sunt intr-adevar disponibili pentru data nuntii voastre si discuta cu fiecare in parte cu privire la aspectele care te intereseaza.

In urma unei discutii la telefon de exemplu, se poate stabili o intalnire pentru a va cunoaste. De preferat ar fi ca fotograful sa fie sociabil, sa inspire sinceritate si incredere, si sa se vada faptul ca isi doreste sa ia parte la evenimentul vostru.

Un fotograf profesionist, la prima intalnire va va prezenta cateva albume foto de nunta pe care le-a realizat, iar astfel veti vedea daca acesta prezinta o constanta referitor la calitatea imaginilor pe toata durata evenimentului. Acest aspect este foarte important pentru ca va ajuta sa va dati seama despre pozele pe care le veti primi.

Daca totul este in regula si pozele sunt pe placul tau/placul vostru daca mergeti amandoi, fotograful va va putea face o oferta. Acesta cu siguranta are un pachet de servicii care poate include poze pe toata durata evenimentului (numar limitat sau poze nelimitate). Oferta de exemplu mai poate cuprinde un album foto de nunta, sedinta foto dupa nunta, etc.

La intalnire, este important ca fotograful sa ofere informatii despre termenul de livrare al fotografiilor, despre formatul acestora, dar si daca le va livra pe DVD sau pe stick de memorie. Totodata, calitatea imaginilor este importanta, iar fotograful va va oferi mai multe informatii.

Puteti alege sa negociati pretul, iar astfel poate veti primi o mica reducere. Este posibil insa si ca fotograful sa nu mai lase la pret. Tot in ceea ce priveste pretul serviciilor foto pe care un fotograf nunta Valcea le presteaza, este important sa aflati inca de la inceput, daca veti plati toti banii in schimbul fotografiilor la sfarsitul nuntii, sau daca este necesar sa oferiti un mic avans.

Exista fotografi care solicita avans, un numit procent din pretul serviciilor. Unii fotografi solicita de exemplu un avans de 10% din costul total. Alti fotografi nu cer bani in avans.

Daca in final cadeti de acord si cu privire la pret, veti semna un contract care cuprinde diferite clauze. In contractul respectiv, vor fi mentionate de-asemenea detaliile financiare, cu privire la suma de bani achitata drept avans in momentul semnarii contractului.

Tot referitor la bani, se specifica suma de bani totala pe care trebuie sa o primeasca fotograful in schimbul serviciilor foto prestate, dar si data la care fotograful trebuie sa primeasca banii respectivi.

Asadar, dupa cum se poate vedea, alegerea unui fotograf nunta Valcea nu reprezinta cea mai simpla misiune, in conditiile in care in calitate de viitori miri, trebuie sa tineti cont de atat de multe detalii, dar vestea buna este ca piata este mare, asa ca in mod evident veti putea face o alegere inspirata.

0 Shares
You May Also Like