Alimente care contin gluten

Alimente care contin gluten

0 Shares
0
0
0

Inainte de a discuta despre alimentele care contin, dar si despre alimentele care nu contin gluten, trebuie sa vedem mai intai de toate ce este glutenul.

Ei bine, glutenul este o proteina care se gaseste in grau, orz si secara, dar si in alte destul de multe alte produse in afara celor de panificatie sau patiserie – cofetarie, si care poate sa afecteze organismul uman.

Aceasta proteina poate sa inflameze intestinul subtire, poate sa creeze disconfort abdominal, poate oferi senzatia de balonare, si poate provoca dureri puternice de stomac sau alte probleme privind digestia.

Ei bine, glutenul se gaseste in paine si in produsele de panificatie, in produsele de patiserie, in torturi, biscuiti, bere, sosuri sau alte astfel de alimente.

Exista insa si alimente la care oamenii nu s-ar fi gandit ca pot sa contina aceasta proteina, insa ele contin gluten iar aici putem sa amintim: cuburile pentru supa, pesmet, crutoane, bomboane, alimente prajite, carne in conserva, dressinguri pentru salate, malt, sos de soia, cremwusti, etc.

Acesta este si motivul pentru care etichetele acestor alimente ar trebui analizate si citite foarte bine, pentru ca oamenii sa se asigure de faptul ca isi cumpara produse care nu contin aceasta proteina.

Totodata, fiecare persoana trebuie sa cunoasca faptul ca nu toate produsele care sunt promovate a fi fara grau nu contin gluten. Pentru a se convinge daca produsele contin sau nu aceasta proteina, oamenii ar trebui sa citeasca eticheta produselor.

Asadar, aceste alimente amintite anterior sunt cele care contin gluten, insa cu siguranta se pot gasi si o multime de produse care nu contin aceasta proteina.

Toate persoanele care isi doresc sa consume doar alimente care nu contin gluten, pot sa caute astfel de alimente la Paradisul Verde. Aici se poate gasi o gama variata de produse care nu contin aceasta proteina.

Printre cele mai des intalnite produse si alimente care se gasesc la Paradisul Verde si care nu contin gluten se numara boabele de fasole, linte, seminte si alune.

Ouale proaspate care se gasesc si aici dar si in multe alte locatii sunt ideale pentru ca nu contin aceasta proteina. Deasemenea gluten nu contin nici fructele si legumele, dar nici majoritatea produselor lactate.

Carnea proaspata, pestele si carnea de pasare pot sa fie consumate de catre cei care isi doresc sa aiba o dieta care sa nu contina gluten. Aici este insa foarte important de precizat faptul ca nu trebuie ca aceasta sa fie gatita sub forma de snitel, pane sau marinata.

Ei bine, se pot gasi si diferite condimente care nu contin gluten, iar aici putem sa amintim mustarul, maioneza, condimentele uscate, sau sosul de ketchup.

Chiar si dulciurile pot sa fie sigure si fara gluten, iar aici putem aminti de exemplu ciocolata, bomboanele dure si gumate sau inghetata.

Privind toate aceste alimente si condimente care nu contin gluten, toti cei care le cumpara ar trebui sa se asigure de faptul ca ele nu au fost procesate industrial, si nici nu au fost amestecate cu diferite ingrediente care contin aceasta proteina, sau cu fel si fel de aditivi alimentari sau conservanti.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…