apartament-vechi

Apartamente cu doua camere la pretul din 2008 al unei garsoniere

0 Shares
0
0
0
apartament-vechiPretul apartamentelor cu doua camere a ajuns, intr-un an, la nivelul celui al unei garsoniere. Daca anul trecut, in perioada octombrie-noiembrie, in Capitala, pretul mediu al apartamentelor era de minim 2. 000 de euro/mp, in prezent, acesta este cuprins intre 1.860 – 1.000 euro/mp.

Cele mai scumpe apartamente din Bucuresti sunt in zona Unirii, Cotroceni sau Victoriei, preturile fiind cuprinse intre 1.860 si 1.820 de euro, se arata intr-un studiu realizat de portalul MagazinuldeCase.ro, realizat in perioada 1 iulie-30 septembrie.
“Cele mai ieftine zone sunt Drumul Taberei – 1.083 euro/mp, Pantelimon – 1.034 euro/mp si Berceni – 1.011 euro/mp.
Pretul mediu de tranzactionare pe metrul patrat, calculat la suprafata utila a apartamentului, a fost cuprins, in zonele centrale din Bucuresti, intre 1.311 si 1.524 euro, se arata in studiu.
Potrivit acestuia, in zona Pache Protopopescu a fost inregistrat cel mai mic pret de tranzactionare al apartamentelor, iar cel mai mare in zona Nerva Traian.
“Cel mai mic pret mediu de tranzactionare, in zonele centrale, a fost in zona Magheru – 1.700 euro, se precizeaza in datele prezentate de serviciul online. “Dupa un an de la blocajul aparut in piata, astazi putem sa discutam efectiv despre preturi, avand si un numar semnificativ de tranzactii.
In acelasi timp putem sa analizam si unde ne situam fata de maximul pietei atins la sfarsitul anului 2007 sau ca nivel fata de pietele din regiune. Cresterea numarului de tranzactii din piata rezidentiala, chiar daca nu a dus la o deblocare totala, este probabil principalul efect al Programului Prima Casa, a declarat Matei Malos, director general la MagazinulDeCase.ro
Preturile au scazut in medie cu cel putin 30%
Un apartament cu doua camere era scos la vanzare, anul trecut, la un pret mediu de circa 100.000 de euro, mai mare decat pretul actual al unui apartament cu trei camere, se arata in datele prezentate de serviciul online AnunturiParticulari.ro.
“Comparativ cu anul trecut, preturile au scazut in medie cu cel putin 30%. Pentru o garsoniera s-a solicitat anul trecut, in medie, pretul care este cerut astazi pentru un apartament de doua camere.
In prezent, pretul de pornire pentru o garsoniera este de 46.800 de euro, cu 35% mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut. In acest an, pretul mediu solicitat pentru doua camere este de circa 70.000 de euro, cu 32% mai putin decat in luna septembrie a anului trecut, se mai arata in studiu.
Proprietarii au cerut in medie in luna trecuta, pentru apartamentele de trei camere, un pret de aproximativ 93.000 de euro, cu 37% mai mic decat in septembrie 2008. “In medie, pretul unui apartament de patru camere a avut in luna septembrie o valoare cu 31% mai mica decat cea din aceeasi perioada a anului trecut. Pretul mediu solicitat initial de proprietari pentru patru camere a fost de 130.000 de euro, mai mic decat se solicita acum un an pentru trei camere, au explicat specialistii de la portalul citat.
Sursa: Business.Rol.Ro
0 Shares
You May Also Like