Cele-mai-comune-tipuri-de-acoperisuri

Cele mai comune tipuri de acoperisuri

0 Shares
0
0
0

Acoperisul are o importanta uriasa pentru o constructie. Putem spune ca este la fel de important ca fundatia sau poate chiar mai important, in conditiile in care protejeaza de apa, de soare, de grindina, de vant si chiar de foc.

Un acoperis trebuie sa reziste la schimbari de temperatura, sa reziste la coroziune si sa fie cat mai usor, in asa fel incat sa nu afecteze structura casei. Din fericire, solutiile pentru anvelopare sunt din ce in ce mai multe, asadar, exista mai multe tipuri de acoperisuri, pentru care poti opta.

Tipuri de acoperisuri

Acoperisul din tabla. Este foarte rezistent, este flexibil si are o greutate redusa. Tabla are marele avantaj ca este usor de montat si ca are un aspect foarte placut. In ultima vreme au aparut tot felul de modele si de culori, care mai de care mai interesante.

De regula, acoperisurile de tabla sunt tratate cu substante diverse, asadar putem spune ca sunt rezistente la coroziune, la radiatii UV si la diferente de temperatura. Printre diversele tipuri de acoperisuri din tabla putem descoperi acoperisurile din tabla plana, prefaltuita sau acoperisurile din tabla profilata.

Acoperisul din tigla. Tigla este poate cel mai vechi material din care se fabrica acoperisuri. Exista 3 tipuri de acoperisuri care au la baza tigla: metalica, ceramica si din beton.

Toate 3 prezinta calitati foarrte bune, fiind rezistente si usor de folosit. In ultima vreme este din ce in ce mai apreciata tigla metalica, deoarece este rezistenta si are o greutate mica. Aceasta poate sa reziste pana la 50 de ani, fara niciun fel de probleme.

Tigla ceramica, in schimb, este mai grea, insa are si o durata de viata mai mare, putand sa faca fata provocarilor peste 100 de ani.

tipuri de acoperisuri

Acoperisul din sindrila bituminoasa. Ceva mai putin cunoscut, acoperisul din sindrila bituminoasa capata o popularitate mai mare, in conditiile in care este usor de manevrat, de taiat si de fixat, oferind o multime de proprietati de izolare.

De regula, are o durata de viata de 50 de ani si o garantie de pana la 15. Sindrila bituminoasa este ieftina, nefiind nevoie de o multime de accesorii pentru montaj.

Acoperisul din sindrila de fibra de sticla. Este foarte atractiv din punct de vedere estetic si poate fi montat cu usurinta. Poate sa fie destul de costisitor, insa.

Acoperisul de stuf. Poate cea mai veche solutie pentru acoperisuri, stuful ofera caracteristici impresionante. Este un bun termoizolator, are o durata de viata de pana la 40 de ani si se monteaza usor.

Alte tipuri de acoperisuri

Acoperisurile pot fi clasificate si altfel decat dupa materialul folosit la faurirea lui. Astfel avem urmatoarele tipuri de acoperisuri in practica curenta: acoperisuri in doua ape, acoperisuri in patru ape, acoperisuri cu pante inegale, acoperisuri cu forma complexa si acoperisuri tip terasa.

Pentru a alege corect dintre diferitele tipuri de acoperisuri va recomandam sa aveti in vedere in primul rand specificatiile tehnice si recomandarile arhitectului, precum si ale constructorului.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…