Avantaje si dezavantaje ale barierelor automate

Avantaje si dezavantaje ale barierelor automate

0 Shares
0
0
0

Barierele automate au fost create cu scopul de a permite sau de a interzice accesul autoturismelor in parcari. Aceste bariere reprezinta o solutie mult mai buna decat barierele actionate manual, motiv pentru care in ultimii ani majoritatea parcarilor au fost dotate cu bariere parcare nice.

De regula, astfel de bariere pot sa fie intalnite atunci cand discutam despre o parcare care ii apartine unei primarii de exemplu, sau oricarei alte institutii a statului, pentru ca prin intermediul acestor bariere li se va permite accesul in parcari doar persoanelor autorizate.

Deasemenea, astfel de bariere pot sa fie intalnite si in cadrul parcarilor private care le apartin diferitelor firme, astfel ca numai angajatii firmei, clientii, furnizorii sau alte persoane autorizate vor mai avea acces in incinta parcarii.

Despre barierele automate pentru accesul in parcare trebuie mentionat faptul ca sunt construite din materiale foarte rezistente, iar carcasa acestora este realizata de regula din otel galvanizat vopsit.

Barierele sunt ideale datorita faptului ca pot avea atasate brate cu marimi diferite, cuprinse intre 3 si 12 metri. Un amanunt foarte interesant este acela ca barierele sunt prevazute cu semnalizare luminoasa pe baza de led, pentru a fi mai usor vizibile pe timpul noptii.

Se spune despre aceste bariere automate ca ar avea garantat un numar minim de 150.000 de inchideri – deschideri, in functie de modelul ales.

Ei bine, dupa cum se poate observa, acestea sunt doar cateva dintre cele mai mari si cele mai importante avantaje pe care le au barierele automate.

Trebuie insa sa mentionam faptul ca aceste bariere pot avea si anumite dezavantaje majore, iar un astfel de dezavantaj ar fi reprezentat de distrugerea bratului mobil al barierei, iar bratul mobil cu siguranta va fi distrus doar de catre soferii neatenti care grabiti fiind lovesc bratul barierei.

Un alt dezavantaj pe care il poate avea o asemenea bariera de acces este acela ca mecanismul de actionare se poate uza odata cu trecerea timpului, mai ales in cazul in care ciclul de deschideri – inchideri al barierei este unul mare in fiecare zi.

O bariera cu un numar mic de cicluri pe zi, in cazul in care este instalata intr-o zona cu trafic intens, cu siguranta va avea o astfel de problema, iar mecanismul de actionare se va uza foarte tare intr-un timp destul de scurt.

Defectarea placii electronice reprezinta un alt mare dezavantaj al acestor bariere automate, iar aceasta problema poate sa apara datorita fluctuatiilor de tensiune, datorita patrunderii apei in circuitul electric, sau datorita lipsei de mentenanta la o anumita perioada de timp.

Asadar, acestea fiind spuse, atunci cand discutam despre parcarile private in care se doreste controlarea traficului, cu siguranta se vorbeste si despre barierele automate.

Aceste bariere automate pot avea o serie importanta de avantaje, printre care un grad ridicat de confort, insa ele pot sa aiba si anumite mici dezavantaje.

Una peste alta insa, daca stam sa ne gandim mai bine, cu siguranta numarul avantajelor este mult mai mare decat numarul dezavantajelor, asa ca este evident ca se merita achizitionarea unei bariere automate pentru a controla traficul dintr-o parcare.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…