Avantajele unei drujbe electrice in fata uneia pe benzina

0 Shares
0
0
0

In cazul in care locuiti in mediul rural si va aflati in cautarea unei drujbe, cu siguranta aveti posibilitatea de a opta pentru o drujba electrica sau pentru o drujba clasica (pe benzina).

Daca intentionati sa folositi drujba doar in propria gospodarie, atunci cand aveti nevoie sa taiati lemne pentru centrala sau in alte diferite scopuri, cu siguranta o drujba electrica poate reprezenta cea mai buna solutie.

In randurile care urmeaza veti putea descoperi unele dintre cele mai importante caracteristici ale drujbelor electrice, pe care in mod evident ar trebui sa le luati in considerare atunci cand cumparati o asemenea unealta electrica.

Cel mai indicat insa ar fi sa stabiliti un buget inainte, iar astfel va veti usura misiunea, pentru ca veti cauta drujbe electrice care sa se incadreze in bugetul dvs. In functie de reputatia producatorului si de performantele drujbei, pretul sau poate varia foarte mult!

Cel mai important detaliu legat de drujbele electrice, este acela ca ele se impart in doua categorii, si anume drujbe electrice cu fir si drujbe electrice cu acumulatori. Daca intentionati sa folositi doar in propria gospodarie drujba, una cu fir poate fi mai eficienta, pentru ca are o putere mai mare, si aveti mereu un prelungitor la indemana.

Cele fara fir, nu au o atat de mare putere, dar au avantajul ca sunt mai mobile. Daca aveti o curte mare si trebuie sa taiati un copac iar prelungitorul nu este suficient de lung, cu o drujba cu acumulatori puteti efectua sarcina respectiva.

Puterea drujbei electrice este masurata in watti, (W), iar cele mai multe modele de drujbe au puterea cuprinsa intre 1500 W si 2400W. Este foarte important de precizat faptul ca atunci cand puterea drujbei este mai mare, si consumul energetic este mai mare.

Un alt detaliu foarte important pe care trebuie sa il luati in considerare atunci cand doriti sa alegeti o drujba, este zgomotul emis de aceasta in timpul utilizarii. Drujbele nu sunt cele mai silentioase scule pe care le puteti folosi in gospodarie.

In ceea ce priveste zgomotul, drujbele electrice au un mare avantaj in fata drujbelor electrice, dat fiind faptul ca sunt mai silentioase. Avantajul mai mare insa al drujbelor pe benzina este ca sunt mai performante decat drujbele electrice.

O alta caracteristica foarte importanta de luat in considerare in momentul in care va aflati in cautarea drujbei perfecte, este viteza lantului, care se masoara in metri/secunda. Cu cat viteza lantului unei drujbe este mai ridicata, cu atat mai bine.

Un amanunt deosebit de important pe care trebuie sa il cunoasteti si de care trebuie sa tineti cont cand cautati o drujba, este acela ca o asemenea unealta electrica, trebuie sa fie prevazuta in afara de manerul secundar, si cu o aparatoare. Aparatoarea este deosebit de eficienta dat fiind faptul ca reduce la minim riscul producerii unui accident.

De preferat ar fi de-asemenea sa optati pentru o drujba prevazuta cu sistem de autocuratare si autoungere, pentru ca acestea sunt functii care elimina riscul blocarii drujbei.

0 Shares
You May Also Like