Botezul bebelusilor

0 Shares
0
0
0

Botezul este primul eveniment major in viata copilului. Momentul in care, din punct de vedere religios acesta devine parte a comunitatii.

Ritualul botezului, de fapt se petrece in biserica pentru credinciosi si este doar o modalitate de a intampina noul nascut. Botezul este primul mare eveniment din viata celui mic si reprezinta inceputul unei lungi calatorii pentru acesta, pe care il face cu ajutorul parintilor si al nasilor.

Ei bine, pentru un astfel de eveniment atat parintii cat si nasii trebuie sa se pregateasca din timp, iar in cele ce urmeaza vom dezbate pe scurt acest aspect.

Parintii sunt cei care trebuie sa se ocupe de organizare, in mod special de petrecerea care se va desfasura dupa ceremonia de crestinare a bebelusului. Exista parinti care organizeaza acasa o masa in familie, alaturi de nasi, parinti, frati, cumnati, nepoti, etc.

Exista si parinti care pentru botezul copilului lor, organizeaza o petrecere la un restaurant, acolo unde se intalneste toata familia, alaturi de rude si prieteni apropiati pentru a sarbatori marele eveniment care a avut loc.

In ceea ce ii priveste pe nasi, acestia trebuie sa cumpere un trusou traditional botez pentru crestinarea copilului, insa nasii isi mai pot indrepta atentia si spre alte cadouri pentru noul lor fin.

Exista nasi care isi indreapta atentia spre bijuterii, astfel ca pentru baieti aleg o cruciulita de argint, in timp ce pentru fete isi indreapta atentia spre o pereche de cercei din aur.

Avand in vedere ca botezul este o ceremonie religioasa, exista si nasi care sunt mai credinciosi, iar din acest motiv aleg pentru bebelus drept dar ceva care este legat de aceasta tema. Nasii pot opta pentru un inger pazitor traditional, dintre care exista multe modele si materiale, cum ar fi ceramica, argintul, lemnul sau plusul.

Sau acestia isi pot indrepta atentia si spre pentru setul de Botez, care poate sa cuprinda o cutie personalizata cu numele bebelusului si in interior contine obiecte precum sticla de argint, albumul foto si un inger mic.

Tot nasii isi pot indrepta atentia de exemplu de asemenea spre o cutie de amintiri ale Botezului, formata din mai multe sertare mici, care poate fi utilizata pentru a stoca hainele de la botez, felicitari si mici cadouri care au o mare valoare sentimentala.

Nasii care sunt mai generosi din fire pot alege sa cumpere chiar si cateva hainute pentru bebelus, iar aici putem aminti cateva body-uri, maieuri, pantaloni, sau pot alege sa cumpere botosei pentru bebelus.

Exista si nasi care pentru botez aleg sa cumpere si scutece pentru cei mici, scutind astfel parintii de la o cheltuiala. Totul depinde foarte mult si de relatia nasi – fini, depinde si de situatia financiara a nasilor, si de multe alte aspecte importante.

Ceea ce cumpara nasii pentru bebelus, la urma urmei este mai mult sau mai putin important, pentru ca lucrurile materiale nu au o asa mare valoare. Conteaza foarte mult gestul pe care il fac acestia, si anume faptul ca sunt de acord sa devina pentru tot restul vietii nasii bebelusului, parintii spirituali ai acestuia.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…