Cand sunt necesare avizele PSI

Cand sunt necesare avizele PSI?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vine vorba despre avizele de prevenire si stingere a incendiilor, trebuie mentionat faptul ca de fapt, un aviz psi este un act emis, conform legii in vigoare, de catre brigazile de pompierii militari, dupa momentul in care a fost verificata conformitatea cu reglementarile tehnice in vigoare privind masurile de prevenire si stingere a incendiilor, pentru a indeplini cerintele de calitate si siguranta la foc a constructiilor, dar si pentru satisfacerea exigentelor utilizatorilor si ale colectivitatilor.

Avizele dar si autorizatiile P.S.I. trebuie solicitate in scris de catre persoanele fizice sau juridice, direct sau prin intermediul reprezentantilor legali, la brigazile sau la grupurile de pompieri militari in a caror zona de competenta se regasesc, sau in care urmeaza sa se efectueze constructiile, instalatiile sau amenajarile dorite.

Ei bine, privind aceste avize sau autorizatii de securitate la incendiu, ele sunt necesare in momentul inceperii lucrarii de executie a constructiilor si a instalatiilor tehnologice noi, sau in momentul dezvoltarii, modernizarii sau schimbarii destinatiei constructiilor ori a instalatiilor tehnologice existente.

Un aviz psi este necesar si in momentul in care se doreste punerea in functiune a constructiilor si/sau a instalatiilor tehnologice.

Avizele psi se emit atunci cand sunt solicitate prin certificatele de urbanism, pentru a se emite autorizatie de construire, pentru acele tipuri de constructii si amenajari care sunt aprobate prin lege.

Aceste avize psi se emit si in cazul lucrarilor de schimbare a destinatiei sau pentru lucrarile de modificare si de modernizare a constructiilor si a amenajarilor existente, acolo unde nu sunt necesare autorizatii de construire, in momentul in care in urma executarii lucrarii, constructiile si amenajarile se incadreaza in categoriile aprobate conform legii, printr-o HG.

Un aviz psi se emite si in cazul amplasarii constructiilor in interiorul parcelelor, si se mai emite si pentru asigurarea posibilitatilor de acces la drumurile publice, conform prevederilor regulamentului general, sau ale regulamentelor locale de urbanism, in conditiile in care nu este asigurata indeplinirea ceruntelor care sunt prevazute de catre reglementarile specifice.

Ei bine, avizele psi se pot emite si in cazul sistemelor, in cazul lucrarilor si al retelelor de alimentare cu apa pentru a se stinge incendiile din localitati, parcuri industriale sau din platforme.

Deasemenea, avizele psi se emit si in cazul lucrarilor noi, in cazul modernizarii sau al modificarii instalatiilor de stingere cu apa, detectare, semnalizare si nu in ultimul rand alarmare la incendiu la cladiri existente care intra sub incinta HG nr 1.739/2006.

Trebuie mentionat insa faptul ca din partea psi, trebuiesc emise si autorizatii de securitate la incendiu, iar acestea sunt acte administrative emise de catre inspectoratele judetene si ale capitalei pentru situatii de urgenta.

Prin aceste autorizatii de urgenta emise de catre pompieri se certifica dupa verificarea in teren si verificarea documentelor privind realizarea masurilor de aparare contra incendiilor, dar si indeplinirea cerintei esentiale, securitate la incendiu, la constructii, la instalatii si la alte amenajari.

Asadar, aceste avize si autorizatii sunt de fapt niste acte care sunt emise de catre ISU, dupa ce s-a verificat atat in teren, cat si dosarul cu documente privind masurile de prevenire si aparare impotriva incendiilor.

0 Shares
You May Also Like