Cand sunt vizibile rezultatele rinoplastiei?

Cand sunt vizibile rezultatele rinoplastiei?

0 Shares
0
0
0

Operatia de rinoplastie este una dintre cele mai frecvente interventii chirurgicale estetice efectuate in fiecare an. Aceasta procedura permite chirurgilor sa efectueze o serie de modificari ale structurii nasului, modificand drastic aspectul pacientului.

Cu toate acestea, ca si in cazul oricarei alte proceduri chirurgicale, este important ca persoanele sa inteleaga toate rezultatele posibile si sa stabileasca asteptari realiste inainte de rinoplastie.

Stabilirea asteptarilor pentru operatia nasului

Operatia de rinoplastie, cunoscuta si sub numele de chirurgie de refacere a nasului, poate fi utilizata pentru a corecta o serie de deficiente estetice.

Chirurgia poate duce la un echilibru mai mare al caracteristicilor faciale, la eliminarea loviturilor sau a inegalitatii si la o schimbare vizibila a dimensiunii nasului. Cu toate acestea, pentru a obtine rezultate ideale, este important ca pacientii sa fie complet atenti si deschisi cu chirurgul lor inainte de interventia chirurgicala.

In cadrul consultarii initiale chirurgicale, pacientii trebuie sa discute despre nevoile lor specifice si despre obiectivele estetice pentru a se asigura ca aceste obiective sunt realiste. In timp ce rinoplastia poate obtine rezultate dramatice, procedura nu va schimba complet aspectul pacientului.

Mai degraba, este destinat sa sporeasca frumusetea unui individ si sa corecteze imperfectiunile minore pana la cele moderate. Din fericire, chiar si modificarile mici pot avea efecte majore, pozitive asupra aspectului general al pacientului.

O previzualizare a rezultatelor rinoplastiei

Cu tehnologia moderna, pacientii pot obtine o imagine a rezultatelor chirurgiei lor de rinoplastie. Tehnologia digitala de imagistica permite chirurgilor sa construiasca modele virtuale 3-D ale fetei unui pacient si aspectul viitor. Este important de retinut insa ca, in timp ce acest model 3D va servi drept ghid pentru chirurg, nu exista nici o garantie ca sarcina nasului va produce acele rezultate precise.

Cat timp dureaza pana cand vad rezultatele finale?

Rinoplastia este unica prin faptul ca rezultatele finale ale interventiei chirurgicale pot dura pana la un an complet de dezvoltare. Efectele secundare cum ar fi umflarea si vanatai in jurul nasului si ochilor pot impiedica aparitia nasului mult visat in primele doua pana la trei saptamani.

In timp ce modificarile mai evidente pot fi vizibile in primele saptamani dupa operatie, majoritatea persoanelor vor trebui sa fie rabdatoare in ceea ce priveste rezultatul final. In lunile urmatoare interventiei chirurgicale, nasul va incepe sa se adapteze formei sale finale.

Deoarece rezultatele finale ale rinoplastiei necesita o perioada semnificativa de timp, medicii descurajeaza de obicei pacientii sa urmeze o rinoplastie de revizuire pana la un an intreg.

Vor exista cicatrici permanente?

Ca si in cazul tuturor formelor de chirurgie plastica, exista posibilitatea cicatrizarii dupa rinoplastie. In rinoplastia inchisa, toate inciziile se fac in interiorul narilor si, prin urmare, nu vor lasa in urma nici o cicatrice vizibila. In rinoplastia deschisa, o incizie suplimentara efectuata de-a lungul columelului poate lasa o urma mica de cicatrice. Din fericire, datorita dimensiunii si localizarii inciziei, aceasta cicatrice este de obicei neobservata.

Daca nu sunt multumit de rezultatele mele?

Din pacate, in ciuda celor mai bune eforturi ale unui chirurg, in unele cazuri un pacient poate fi nemultumit de rezultatele interventiei chirurgicale. Acest lucru poate rezulta din numeroase cauze, inclusiv eroare chirurgicala sau asteptari nerealiste din partea pacientului.

Deoarece rezultatele finale ale rinoplastiei pot dura pana la un an pentru a se dezvolta, pacientii nu ar trebui sa intre in panica in cazul in care nu observa forma ideala in primele cateva luni.

Daca un pacient este nemultumit de nas chiar si dupa ce forma finala sa stabilizat, exista optiuni pentru tratament si corectie. In functie de amploarea modificarilor care trebuie facute, chirurgul poate recomanda remodelarea nasului non-chirurgical sau rinoplastia secundara (revizuire).

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…