Unele lucruri au devenit de mult timp, atat de naturale in gatit, coacere si prajire incat cu greu se va putea desparti o persoana de ele. De exemplu, cand vine vorba de prepararea carnii, a pestelui sau a legumelor, problema pare clara, pesmetul este vandut in fiecare supermarket cu bani putini. Pesmetul este de obicei, paine alba tocata marunt.
Pesmetul este de obicei folosit pentru a oferi alimentelor prajite sau coapte un strat crocant. Exemplele clasice sunt Schnitzel Wiener si crochetele de peste . Cand vine vorba in special de peste, prajirea ofera efectul crocant delicios pe care si copiilor le place sa-l foloseasca.
Dar pesmetul este, de asemenea, o parte indispensabila a bucatariei dulci. De exemplu, poate constitui baza crustelor de unt, precum cele gasite pe prajituri sau in unele deserturi. Pe scurt, pesmetul apartine fiecarei bucatarii. Prin urmare, merita sa-i acordam mai multa atentie in acest moment.
De cativa ani, oamenii gatesc cu mai multa pasiune, si cu ingrediente din ce in ce mai exotice.In programele de gatit vizualizate la televizor, pesmet Panko pare a fi ultimul absolut atunci cand vine vorba de coacerea pestelui, a carnii si a legumelor. Aproape se poate crede ca pesmetul clasic ar fi ajuns pe o lista tabu. Cu toate acestea, un numar tot mai mare de bucatari si gurmanzi apreciaza pesmetul din bucataria japoneza, care consta din pesmet din paine alba.
In productie nu se foloseste crusta, ceea ce confera panko-ului o consistenta foarte speciala. Firimiturile individuale sunt destul de alungite, destul de poroase, oarecum mai mari si, de asemenea, mai moi decat pesmetul obisnuit. In Japonia fac chiar si paine speciala pentru faina de panko, asta nici nu intra in cuptor. Incalzirea directa cu ajutorul energiei electrice inseamna ca painea este gatita fara formarea crustei.
Mancarea care a fost coapta cu panko are o textura foarte frageda, dar si crocanta in acelasi timp. Se poate cumpara pesmet Panko din supermarketuri mari, in magazinele asiatice sau din magazinele online.
Persoanelor cu intoleranta la gluten li se permite sa se bucure pentru ca, asa cum se stie, trebuie sa se lipseasca de produsele din faina alba si recurg, de obicei, la alternative scumpe, dar nu foarte gustoase. Acest lucru este diferit cu pesmetul clasic, deoarece aici alternativa este adesea perceputa ca fiind mai gustoasa decat originalul.
Este adevarat ca trebuie sa caute mult timp in supermarketuri pentru a gasi pesmet pe baza de cereale, fara gluten. Dar raftul de muesli este plin de fulgi de porumb de la diferiti furnizori. De asemenea, nu sunt deloc scumpe. Cu toate acestea, merita sa se ridice pachetele de la raft inainte de a cumpara si sa se studieze lista de ingrediente.
Majoritatea fulgilor de porumb contin mult zahar, chiar daca abia se poate gusta. Fulgii de porumb fara zahar sunt de obicei intre produsele organice deosebit de sanatoase si costa mult mai mult in comparatie. In cele din urma, insa, pretul ramane absolut usor de gestionat si aici. Acasa trebuie doar macinati fulgii de porumb cu robotul de bucatarie. Pesmetul poate fi folosit in mod obisnuit.