Care sunt beneficiile florilor pentru sănătate

Care sunt beneficiile florilor pentru sănătate?

0 Shares
0
0
0

Cercetările în curs în domeniul botanicii par să indice ceva surprinzător și încântător: cei care au scandat cu bucurie „Flower power!” În anii 1960, de fapt știau ceva. Florile chiar au putere.

Iată 5 beneficii uimitoare ale florilor pentru sănătate:

  1. Florile pot vindeca răcelile

Deși plantele și florile nu sunt un remediu complet pentru răceala obișnuită care a afectat oamenii de știință și cercetătorii de secole, cu siguranță pot ajuta la combaterea bolii neplăcute (și uneori periculoase).

Florile adaugă umiditate aerului, mai ales iarna — când lipsa de umiditate duce la infecție. Această umiditate ajută împotriva pielii uscate, gâtului uscat și tusea seacă: toți factorii care contribuie la bolile sezoniere.

Acest plus de umiditate oferit de plante și flori poate ajuta la prevenirea sau cel puțin la scurtarea duratei răcelilor și poate ajuta oamenii să se recupereze.

  1. Florile pot ridica starea de spirit

La cel mai simplu nivel, primirea florilor de la cineva te poate ajuta să te simți mai bine, deoarece înseamnă că cineva apreciază prezența ta în viața sa.

Florile te pot ajuta să îți îmbunătățești dispoziția, deoarece arată și miros bine – ambii factori despre care știința a dovedit că stimulează starea de spirit. Astfel, efectul acestei stimulări se traduce adesea prin îmbunătățirea sănătății.

Persoanele cu o dispoziție bună au șanse mai mari să se recupereze după răni sau boală. Oamenii aduc adesea flori sau plante pacienților internați.

De asemenea, spitalele au adesea spații verzi la fața locului, deoarece profesioniștii din domeniul sănătății recunosc impactul pozitiv al plantelor și florilor.

Astfel, oferirea unui buchet de flori Te ador, de la Floria este o modalitate excelentă prin care să îți arăți grija și aprecierea față de persoana iubită.

  1. Florile îmbunătățesc memoria

Plantele și florile oxigenează aerul și întăresc celulele creierului, îmbunătățind astfel memoria, claritatea și concentrarea. Poate fi un stimulent pentru persoanele cu demență sau alte tulburări de memorie.

Gândiți-vă la plante și flori ca la super-alimente pentru celulele creierului!

  1. Florile susțin relaxarea

Îngrijirea florilor și a plantelor poate fi relaxantă, iar grădinăritul în special poate fi o modalitate sănătoasă de a depăși stresul sau frustrarea.

Gândește-te cât de des merg oamenii în grădină pentru a se relaxa. Deși s-ar putea să nu înțelegem știința din spatele ei, este greu de negat că grădinile ajută la relaxare.

  1. Florile cresc energia

A avea flori sau plante în ghivece în casă sau la birou este asociat cu o energie pozitivă crescută. În special culorile și mirosurile sporesc energia. În plus, s-a demonstrat că florile și plantele cresc creativitatea (au fost legate de creșterea energiei pozitive).

Stai lângă o plantă în ghiveci în timp ce citești, rezolvi un puzzle sau faci un exercițiu pentru creier. Bucură-te de frumusețea și beneficiile unei energii mentale sporite datorită lumii naturale.

Așadar, este foarte benefic pentru sănătatea noastră generală sa ne luăm un moment în fiecare zi în care să ne conectăm la lumea naturală și să o apreciem. Sănătatea ta mentală, fizică și emoțională îți va mulțumi!

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…