Care sunt beneficiile tamaiei Boswellia?

Care sunt beneficiile tamaiei Boswellia?

0 Shares
0
0
0

Care sunt beneficiile tamaiei Boswellia?Tamaia Boswellia este un extract din plante prelevat din copacul Boswellia serrata. Rasina obtinuta din extract de boswellia a fost folosita de secole in medicina populara asiatica si africana. Se crede ca beneficiile tamaiei Boswellia cele mai importante sunt ca trateaza bolile inflamatorii cronice, precum si o serie de alte afectiuni de sanatate. Boswellia este disponibila sub forma de tamaie, pastila sau crema.

Mai multe cercetari efectuate odata cu trecerea timpului pe boswellia, ne informeaza ca aceasta tamaie poate fi eficienta la reducerea inflamatiei, si poate fi utila in tratarea urmatoarelor afectiuni:

  • artroza (OA).
  • poliartrita reumatoida (RA).
  • astm.
  • boala inflamatorie a intestinului (IBD).

Deoarece boswellia este un antiinflamator eficient, poate fi un calmant eficient si poate preveni pierderea cartilajului. Unele studii au descoperit ca poate fi utila chiar in tratarea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi de exemplu leucemia si cancerul de san.

Boswellia poate interactiona si reduce efectele medicamentelor antiinflamatoare. Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza produse boswellia, in special daca luati alte medicamente pentru a trata inflamatia.

Cum functioneaza boswellia

Unele cercetari arata ca acidul boswellic poate preveni formarea de leucotriene in organism. Leucotrienele sunt molecule care au fost identificate ca o cauza a inflamatiei. Acestea pot declansa simptome de astm.

Patru acizi din rasina boswellia contribuie la proprietatile antiinflamatoare ale plantei. Acesti acizi inhiba 5-lipoxigenaza (5-LO), o enzima care produce leucotriene. Acidul acetil-11-ceto-β-boswellic (AKBA) este considerat cel mai puternic dintre cei patru acizi boswellici.

Cu toate acestea, alte cercetari sugereaza ca alti acizi boswellici sunt responsabili pentru proprietatile antiinflamatoare ale plantei. Produsele Boswellia sunt in general evaluate in ceea ce priveste concentratia de acizi boswellici.

Tamaia Boswellia si cancerul

Acizii boswellici actioneaza intr-o serie de moduri care pot inhiba cresterea cancerului. S-a demonstrat ca acizii boswellici impiedica anumite enzime sa afecteze negativ ADN-ul.

Studiile au descoperit de asemenea, ca Boswellia poate lupta impotriva celulelor canceroase de san avansate si poate limita raspandirea leucemiei maligne si a celulelor tumorale ale creierului. Un alt studiu a aratat acizii boswellici, ca fiind eficienti in suprimarea invaziei celulelor canceroase pancreatice. Studiile continua sa avanseze, in timp ce activitatea anti-cancer a boswelliei devine din ce in ce mai bine inteleasa.

Tamaia Boswellia si poliartrita reumatoida (RA)

Studiile privind utilitatea boswelliei in tratamentul RA au aratat rezultate mixte. Un studiu mai vechi publicat in Jurnalul de reumatologie a descoperit ca boswellia ajuta la reducerea umflaturii articulatiilor RA.

Unele cercetari recente, ne sugereaza faptul ca utilizarea tamaiei boswellia poate interfera cu procesul autoimun, ceea ce ar face o terapie eficienta pentru RA. Cercetarile suplimentare sustin proprietatile eficiente anti-inflamatorii pe care le are aceasta tamaie, dar si proprietatile de echilibrare a imunitatii.

Tamaia Boswellia si artroza (OA)

Multe studii privind efectul boswelliei asupra OA au descoperit ca este eficient in tratarea durerii si inflamatiei OA. Un studiu din 2003 publicat in revista Phytomedicine, la care au participat 30 de pacienti, a constatat ca toate cele 30 de persoane cu dureri de genunchi OA care au primit boswellia au raportat o scadere a durerii la genunchi. Pacientii au raportat de asemenea, o crestere a flexiei genunchiului si cat de departe ar putea merge.

Tamaia Boswellia si boala inflamatorie a intestinului (IBD)

Datorita proprietatilor antiinflamatorii pe care le detine, tamaia boswellia poate fi eficienta in tratarea bolilor inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn si colita ulceroasa (UC).

Tamaia Boswellia si astmul

Boswellia poate juca un rol in reducerea leucotrienelor, ceea ce determina contractia muschilor bronsici. Acest lucru arata ca planta ar putea juca un rol important in tratarea astmului bronsic. Cercetarile continua si au aratat ca proprietatile pozitive de echilibrare a imunitatii boswelliei pot ajuta la reactia excesiva la alergeni de mediu care se intampla in astm.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…