Care sunt cele mai importante beneficii ale inotului

Care sunt cele mai importante beneficii ale inotului?

0 Shares
0
0
0

Fiecare sport practicat vine la pachet cu o multime de beneficii pentru sanatate, insa dupa cum bine stim cu totii, cel mai recomandat sport chiar si de catre medici, este inotul.

Inotul este un sport care poate fi practicat incepand de la copiii de gradinita, si pana la oamenii varstnici, astfel ca la bazinul de inot pot merge copiii cu parintii si chiar si cu bunicii.

Dupa cum puteti afla si de pe Nutzu.ro, inotul are o multime de beneficii de oferit atat pentru copii cat si pentru adulti, iar in continuare puteti afla pe scurt despre ce este vorba.

  1. Intarzie procesul de imbatranire

Primul beneficiu al inotului este ca ajuta la incetinirea imbatranirii. Acest lucru nu inseamna ca nu vom imbatrani odata cu trecerea anilor, ci va preveni toate problemele asociate cu batranetea. Inotul ne va ajuta sa ne simtim tineri mai mult timp, impiedicand mobilitatea, flexibilitatea si problemele osoase sa se manifeste inainte de timp.

  1. Ajuta la cresterea capacitatii noastre motorii

Datorita tipului de activitate care trebuie efectuata atunci cand inotati, corpul va este mai alert. Acest lucru face ca, capacitatea de conducere sa creasca.

Dupa cum stim, inotul implica coordonarea membrelor si respiratia. De asemenea, inotul ajuta la obtinerea unui echilibru mai bun, si ajuta la obtinerea unui timp de reactie mai eficient si mai rapid.

  1. Imbunatateste memoria

Un alt beneficiu al inotului este ca ne imbunatateste memoria. Acest lucru se datoreaza exercitiilor de respiratie care sunt puse in practica atunci cand inotati, care ajuta la oxigenarea creierului. In plus, coordonarea motorie favorizeaza faptul ca creierul nostru trebuie sa creeze noi legaturi neuronale.

  1. Arde mai multe calorii

Fiind un exercitiu extrem de complet, inotul este una dintre cele mai bune optiuni pentru a arde cantitati mai mari de calorii. Desigur, acest lucru se datoreaza faptului ca apa provoaca membrele noastre sa aiba de a face cu un efort mai mare pentru a muta corpul.

Acest lucru inseamna ca muschii nostri vor lucra de cinci pana la sase ori mai mult decat atunci practicam alt sport. Inotul ne permite sa ardem intr-o ora pana la 600 de calorii, ceea ce este fantastic!

  1. Face corpul nostru mai rezistent

Al cincilea dintre beneficiile inotului este ca face corpul nostru mai rezistent, deoarece pe de o parte ne ajuta sa dezvoltam o capacitate pulmonara mult mai mare, dobandind o capacitate mai mare de anduranta anaeroba. Pe de alta parte, inotul are un impact asupra consolidarii oaselor noastre, astfel incat corpul nostru in general, este mult mai puternic.

  1. Ofera o mai mare flexibilitate

Un alt beneficiu foarte important pe care ni-l ofera inotul este elasticitatea si flexibilitatea corpului nostru. Pentru ca folosim membrele pentru a-l practica, inotul ne permite sa avem o mobilitate mai mare, exercitand articulatiile. Ca urmare, am castigat o mai mare flexibilitate.

  1. Eliminarea durerilor de spate

In prezent, multi specialisti recomanda hidroterapia pentru a vindeca anumite afectiuni, in special durerile musculare. Una dintre cele mai benefice zone in aceasta privinta este partea din spate: inotul poate scadea sau vindeca in mod constant durerile de spate, si poate creste flexibilitatea.

Inotul este de asemenea utilizat in terapii pentru persoanele cu probleme motorii. Beneficiile inotului le fac sa arate progrese in cel mai scurt timp.

  1. Imbunatateste circulatia

Inotul de asemenea, are beneficii pentru sistemul circulator. Cand inotam, fiecare organ din corpul nostru primeste un masaj usor, care activeaza sangele si ne face sa ne simtim mai bine. Prin urmare, inotul este un exercitiu perfect pentru cei care sufera de probleme circulatorii, ar fi venele varicoase. In acest sens, inotul are efecte rapide asupra membrelor noastre inferioare, permitandu-ne sa fim si mai agili si sa ne tonifiem corpul.

Acestea sunt asadar doar 8 dintre cele mai importante beneficii ale inotului pentru corpul nostru. In cazul in care doriti sa descoperiti si alte beneficii ale inotului sau alte beneficii pe care sportul vi le ofera, puteti arunca o privire pe Nutzu.ro, in categoria Sport si Sanatate.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…