Care sunt cele mai mari beneficii ale piscinelor din otel inoxidabil?

0 Shares
0
0
0

Din ce in ce mai multe persoane care au optat pentru o piscina in curte in ultimul timp, si-au indreptat atentia spre piscine metalice ovale sau spre piscine metalice rotunde, iar aici discutam despre acele piscine construite din otel inoxidabil.

Pe langa faptul ca sunt mult mai elegante decat piscinele din beton, piscinele din otel inoxidabil le ofera proprietarilor o serie importanta de beneficii, datorita calitatii materialului din care sunt confectionate, asa ca vom discuta in cele ce urmeaza despre acest aspect.

Indiferent daca aplicatia este interioara sau exterioara, otelul inoxidabil este materialul ideal pentru o gama larga de aplicatii pentru inot, spa si terapie pentru piscine.

Otelul inoxidabil este utilizat in garnituri de piscina, scari, balustrade, platforme de scufundari, dulapuri, usi, sisteme de ventilatie, iluminat si alte aplicatii.

Cheia succesului este alegerea unui otel inoxidabil adecvat si finisaj pentru fiecare aplicatie, intretinerea adecvata, controlul chimiei apei din piscina si inlocuirea regulata a aerului in cladirea bazinului.

De ce sa folositi inoxidabil?

Otelul inoxidabil este o alegere populara pentru zonele de piscina datorita duratei sale lungi de viata, costurilor reduse de intretinere, flexibilitatii designului si beneficiilor igienice. Usurinta de eliminare a bacteriilor, a virusului si a algelor este comparabila cu cea a sticlei, facandu-l alegerea igienica pentru aplicatiile bazinelor, facilitatile de terapie si alte aplicatii in care curatarea este critica.

Performanta seismica este un beneficiu suplimentar important. Invelisurile din otel inoxidabil au rezistat deteriorarii cutremurului in conditiile in care garniturile traditionale din beton si fibrele armate cu fibre (FRP) au esuat.

Avantajele designului

In timp ce majoritatea oamenilor sunt familiarizati cu aplicatiile clasice pentru otel inoxidabil, multe concepte de design noi populare sunt in mod natural potrivite pentru acest material flexibil.

Acestea includ fantani integrale, marginile infinitului si alte elemente creative. Locurile de vacanta si parcurile tematice folosesc captuseli din otel inoxidabil pentru plimbari cu apa, piscine elaborate si rauri fara sfarsit, cu curenti care transporta pestii de-a lungul cailor curbate.

Sistemele de sprijin din otel inoxidabil si sistemele de sustinere structurala sunt proiectate in avans si pot fi instalate mai rapid decat sistemele traditionale. Acest lucru este avantajos in cazul relansarii bazinelor comerciale si publice si pentru proiectele de constructii noi, atunci cand este de dorit sa se limiteze intreruperile constructiei si timpul de inchidere a bazinelor.

Spa si terapie piscine

Terapiile de tratament au fost una dintre primele aplicatii pentru garniturile de otel inoxidabil datorita cerintelor lor de igiena, dar inoxul a devenit, de asemenea, popular pentru numarul tot mai mare de spa si bazine cu cada fierbinte gasite in locuinte private, statiuni si facilitati publice.

Spa, terapia si design-ul cu tuburi fierbinti pentru instalatii comerciale si private sunt limitate doar de imaginatie.

Temperaturile mai mari utilizate in aceste bazine pot creste nivelurile de bacterii si virusuri. Nivelurile ridicate de clorurare sunt utilizate in mod obisnuit pentru a le dezinfecta, ceea ce face ca aceste medii de aplicare sa fie mai corozive decat cele ale piscinei tipice de agrement.

Otelurile inoxidabile sunt o alegere logica, dar ar trebui sa fie selectat tipul 316 sau un grad mai mare de continut de molibden rezistent la coroziune.

0 Shares
You May Also Like