Care sunt motivele pentru care parul cade atat de des

Care sunt motivele pentru care parul cade atat de des?

0 Shares
0
0
0

Sunt o multime de persoane dintre care cele mai multe sunt femei, care se confrunta cu caderea firelor de par, iar aceste fire de par pot sa cada din diferite motive.

De exemplu, anumite medicamente sau tratamente au ca si efect secundar caderea parului, iar aici putem aminti citostaticele, care au un efect pur si simplu devastator, insa ele sunt folosite in lupta impotriva cancerului, asa ca au totusi un rol important.

Anumite boli precum diabetul de exemplu, pot sa provoace si ele caderea firelor de par, sau problemele cu glanda tiroida, ca sa nu mai amintim si dereglarile hormonale. In cazul femeilor, sindromul ovarelor polichistice poate duce la caderea firelor de par, sau la aparitia acestuia in zone nedorite ale corpului, cum ar fi chipul sau mainile.

Chiar si anumite traume, sau anumite interventii chirurgicale solicitante pot sa cauzeze caderea firelor de par, sau de ce nu, chiar si nasterea unui copil. In aceste situatii insa, dupa ce va trece evenimentul respectiv firul de par se va regenera, iar acele fire pierdute vor creste de indata.

Anumite afectiuni ale scalpului pot sa provoace si ele caderea parului, precum seboreica, iar aceasta afectiune poate aparea chiar din perioada adolescentei. In acest caz, parul se va regenera, insa pentru asta va trebui urmat un tratament special recomandat de catre medicul dermatolog.

Ei bine, aceste cauze ale caderii parului cu siguranta nu sunt provocate de catre persoane, insa sunt si motive pentru care parul cade, iar acestea ar putea fi evitate.

De exemplu, folosirea excesiva a anumitor produse cosmetice pentru par, poate sa duca la ruperea firelor de par. Aceasta problema ar putea fi evitata cu mare usurinta, daca aceste produse cosmetice ar fi folosite doar ocazional.

Chiar si o dieta aleasa necorespunzator, sau o dieta urmata insa care nu a fost recomandata de catre un medic nutritionist, poate sa afecteze firele de par, mai ales in conditiile in care se stie ca parul are nevoie de proteine, de minerale si de vitamine, iar alimentele consumate nu contin toate aceste elemente.

In aceste conditii, cu siguranta se poate evita caderea parului, insa persoanele care se confrunta cu aceasta problema, vor trebui sa tina cont de toate sfaturile prezentate in acest articol.

In cazul in care isi doresc sa opreasca rapid caderea parului, persoanele care au aceasta problema, ar putea cauta pe Gbgromania.ro, produse naturale pentru stoparea caderii parului.

Cu siguranta un tratament bine ales pentru stoparea caderii parului, va avea rezultatele dorite, in conditiile in care va fi urmat ca la carte, iar asupra parului nu vor mai actiona produse cosmetice, sau acesta nu va mai fi intins cu placa, ori nu va mai fi folosit ondulatorul.

Chiar si un simplu sampon pentru par, sau un simplu balsam pot sa aiba efecte spectaculoase, insa trebuie rabdare, si trebuie ca tratamentul sa fie urmat.

Asadar, sunt o multime de cauze pentru care firele de par pot sa cada, insa din fericire, se pot gasi si diferite remedii impotriva caderii firelor de par.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…