Carti electronice de copii

0 Shares
0
0
0

Parintii sunt constienti de faptul ca lectura este extrem de importanta pentru cei mici, asa ca incearca sa gaseasca solutiile cele mai eficiente pentru ca micutii lor sa poata citi, sau sa le poata citi acestora povesti, in cazul in care ei inca nu stiu sa citeasca.

In trecut, parintii le cumparau celor mici carti tiparite, cartile cu care majoritatea dintre noi am crescut, insa in prezent exista si carti electronice pentru copii, si din cate se pare din ce in ce mai multi parinti isi indreapta atentia spre astfel de carti pentru copiii lor.

Multi parinti isi indreapta atentia spre astfel de carti electronice pentru copii, deoarece considera ei ca prin intermediul acestora, cei mici asimileaza mult mai usor informatiile si se concentreaza mult mai bine pentru a invata.

Dat fiind faptul ca majoritatea copiilor vor folosi in viitorul apropiat astfel de carti electronice, in continuare vom vedea ce trebuie sa stie parintii, si cum trebuie sa ii indrume pe cei mici ca sa citeasca eficient aceste carti.

Asadar, parintii ar trebui sa le ceara celor mici sa isi sublinieze pe tableta cuvintele pe care nu le inteleg sau cele care le-au atras atentia. In acest fel, cei mici vor fi foarte concentrati asupra textului si vor intelege mult mai bine despre ce este vorba in lectura.

Apoi, odata subliniate cuvintele respective, o idee geniala ar fi aceea ca parintii sa caute impreuna cu copiii semnificatia tuturor cuvintelor subliniate. Chiar daca parintii cunosc deja semnificatia tuturor cuvintelor, este important sa foloseasca tableta pentru ca si cei mici sa inteleaga toate cuvintele.

Apoi, este important ca parintii sa invete copiii sa sublinieze ideile cheie din textele pe care acestia le citesc, iar in functie de dispozitivul de pe care se citeste cartea, este important ca parintii sa ii invete pe cei mici sa semnalizeze pe text toate fragmentele sau paginile care le-ar putea fi utile in invatare pe mai tarziu.

Este extrem de important deasemenea ca parintii sa le recomande celor mici sa isi indrepte atentia numai spre lectura atunci cand citesc in mediul digital. Cel mai indicat este ca toate site-urile sa fie inchise iar aplicatiile si notificarile de pe telefon sau tableta sa fie inchise pentru a nu le distrage atentia celor mici.

Un alt amanunt foarte important este acela ca parintii trebuie sa isi informeze copiii despre faptul ca intreruperile frecvente le afecteaza invatarea, si trebuie ca toti cei care citesc digital, sa ia notite in timpul lecturii digitale, notite scrise de mana preferabil, deoarece asa vor reusi sa memoreze mai bine informatiile.

Ei bine, in mare parte acestea sunt lucrurile pe care parintii trebuie sa stie sa ii invete pe cei mici inainte de a citi o carte electronica. Este foarte important ca toti cei mici sa invete cat mai rapid sa citeasca astfel de carti, pentru ca traim intr-o perioada in care tehnologia este foarte avansata, si sunt sanse mari ca in urmatorii ani cartile tiparite sa dispara de pe piata, si sa avem doar carti digitale.

0 Shares
You May Also Like