Cât de mult contează aspectul fizic pe care îl ai în business

Cât de mult contează aspectul fizic pe care îl ai în business?

0 Shares
0
0
0

Prima impresie contează… sau nu? Hai să vorbim serios. Atunci când vine vorba de business, cine nu și-a pus întrebarea aceasta măcar o dată? “Oare cât de mult contează cu adevărat aspectul fizic?”

Ei bine, pregătește-te, pentru că vom lua această întrebare, o vom întoarce pe toate fețele, o vom analiza și, desigur, vom găsi răspunsul care să te ajute să ai mai mult succes, să te simți mai bine în propria ta piele și să faci o impresie diferită începând de acum.

Cât de important este aspectul în business?

În business, aspectul fizic joacă, fără îndoială, un rol care nu poate fi ignorat complet. Desigur, competențele și abilitățile profesionale sunt pe primul plan când vine vorba de succesul în business, dar nu putem să neglijăm impactul pe care îl are prezentarea personală.

Încă de la interviu, la ședințe sau meetinguri importante, la petreceri corporate sau fiecare zi, aspectul tău are ceva de spus despre tine.

Astfel că , aspectul fizic, într-un anumit sens, funcționează ca un ambasador silențios al brandului personal. Cum? Foarte simplu. Atunci când intri într-o încăpere, modul în care arăți spune deja o poveste despre tine chiar înainte să deschizi gura.

O ținută îngrijită, o pereche de papuci curați și îngrijiți și o prezentare plăcută pot crea o impresie puternică și pozitivă, deschizând uși și facilitând conexiuni mai rapide cu potențialii clienți, parteneri sau chiar cu colegii tăi de muncă.

În plus, în unele industrii, aspectul fizic poate avea chiar mai multă greutate. De exemplu, în domeniile modei, vânzărilor sau Horeca, aspectul poate influența direct percepția clienților și, prin urmare, succesul afacerii. Aici, aspectul fizic devine o componentă critică a marketingului personal și al brandului. Și este esențial să fii impecabil, de la cap la picioare.

Deci, nu uita inclusiv de faptul că papucii tăi pot spune multe despre tine și că poți apela la o curatatorie incaltaminte profesională pentru a te asigura că, alături de haine și o coafură perfectă și papucii tăi sunt mereu impecabili.

Totuși, e important să ne amintim că autenticitatea și confortul personal nu ar trebui sacrificate în numele conformității la standardele exterioare de frumusețe. Sinceritatea și pasiunea pentru ceea ce faci vor străluci întotdeauna mai puternic decât orice costum scump sau machiaj perfect. În final, succesul în afaceri se construiește și pe baza relațiilor autentice, a competenței și a rezultatelor, iar aceste calități alături de o apariție îngrijită pot aduce rezultate perfecte.

Deci, chiar dacă aspectul fizic contează și poate deschide anumite uși, nu este și nu ar trebui să fie principalul factor de succes în business. Calitatea muncii, etica profesională și capacitatea de a construi relații semnificative sunt, în cele din urmă, cele care contează cu adevărat.

Contextul și eleganța sunt un must-have în afaceri

Așadar, da, aspectul contează. Dar nu începe acum să te îngrijorezi de dimensiunea bicepsului sau de ultimul rând de fard. Nu e vorba despre a fi desprins din reviste, ci despre cum te prezinți.

Imaginează-ți că ești pe punctul de a încheia o afacere importantă. Partenerul tău de afaceri apare cu haine și accesorii curate însă este în șlapi și pantaloni scurți. Interesant, nu-i așa? Primul gând ar putea fi: “Oare a confundat întâlnirea de afaceri cu o zi la plajă?”.

Sau vei merge să reprezinți locul tău de muncă în cadrul unei expoziții iar tu ești îmbrăcată în jeanși , un hanorac și adidași. Ce impresie va crea asta despre afacerea pe care tu o reprezinți?

Deci, eleganța și profesionalismul în vestimentație transmit seriozitate și respect pentru interlocutor și context.

Nu uita de adevărata putere a unui zâmbet

Ai observat vreodată cât de contagios poate fi un zâmbet? Un simplu zâmbet poate deschide uși, poate sparge bariere și, da, poate chiar să ajute la închiderea unor afaceri sau la transmite o veste mai puțin bună șefului tău.

Este expresia cea mai sinceră a încrederii în sine, iar în lumea afacerilor, încrederea este moneda de schimb. Așadar, nu subestima puterea unui zâmbet autentic. El poate spune multe despre tine, chiar și fără cuvinte.

Totuși….

Să nu cădem în capcana de a ne uita doar la acest aspect. Cu toate că sunt importante, nu hainele fac omul, ci omul face hainele să conteze. Poveștile de succes nu sunt doar despre ținute impecabile, ci despre oamenii din spatele lor care sunt atenți la detalii și știu că facă o diferență.

Steve Jobs spre exemplu a făcut istorie în blugi și pulovere negre. A ales simplitatea și poate chiar o imagine caracteristică lui, dar a revoluționat tehnologia.

Ce înseamnă asta? Că succesul nu se măsoară doar în etichete, ci și în impactul pe care îl ai ca om, de ceea ce știi și de valoarea pe care o aduci. Important este să se vadă că te respecți atât pe tine alegând haine și accesorii potrivite și curate, cât și contextul în care te afli și evident oamenii din jurul tău.

Ține cont de unele lucruri dar expune-ți mereu stilul tău unic

Unicitatea ta este cel mai puternic atuu al tău. Poate că nu te vei îmbrăca întotdeauna conform “codurilor” tradiționale de business, dar asta nu înseamnă că nu ești profesionist, îngrijit și curat.

Așadar este important să găsești acel echilibru între a fi autentic și a respecta anumite așteptări ale mediului în care activezi. Stilul și comportamentul tău poate spune multe despre modul în care gândești și despre valorile tale personale.

Totodată, ține cont de faptul că postura, gesturile, contactul vizual – toate acestea sunt instrumente puternice de comunicare care pot influența modul în care ești perceput. O postură deschisă și încrezătoare poate spune “Sunt pregătit să fac față oricărei provocări”, în timp ce evitarea contactului vizual poate transmite nesiguranță.

Iar în final, da aspectul fizici poate spune multe despre tine și în multe contexte de business poate spune extrem de multe despre tine, dar acesta nu este totul. Deci, asigură-te că pe lângă un aspect fizic plăcut și îngrijit te ocupi și de celelalte lucruri și totul va fi perfect.

0 Shares
You May Also Like