Cat de usor se poate curata o saltea

Cat de usor se poate curata o saltea?

0 Shares
0
0
0

Salteaua dumneavoastra este intotdeauna plina de  transpirație, păr, ulei și diverse fluide. De altfel, adăugați alergenii, praful, acarienii, poluarea interioară și parul animalelor de companie care se găseste în majoritatea caselor.

In astfel de conditii salteaua dumneavoastra necesita sa fie curatata. Pentru a economisi timp si bani, noi va recomandam firma curatenie Cluj. Compania Ideal Cleaning va ofera cateva sfaturi utile pentru a va ajuta sa va curatati salteaua cu cele mai mici costuri posibile.

Salteaua nu numai că este o achiziție costisitoare, ci și joacă un rol important în menținerea sănătății dumneavoastra atât din punct de vedere psihic, cât și fizic. In ciuda acestui fapt, multe persoane nu ofera niciodată o curățare adecvată. Dar la fel, asa cum vă spălați cearșafurile în mod regulat, trebuie să vă curățați si salteaua, deși, din fericire, nu la fel de des.

Cum se spală o saltea din spumă?

Atunci cand vreti sa incepeti sa curățati saltelele, nu este necesar să vă bazați in totalitate pe produse chimice puternice sau pe produse de curățare scumpe. Deși este foarte important să păstrați spațiul în care vă petreceți o treime din viață curat și proaspăt, nu trebuie să folositi intotdeauna parfumuri, produse de curățare sau alte substanțe chimice dure cu potențial iritante.

Puteți folosi metode naturale și ingrediente simple pe care probabil le aveți deja prin casă pentru a vă împrospăta și curăța salteaua si a îndepărta petele.

Cât de des se curăță o saltea?

Cel puțin, ar trebui să curățați salteaua o data la fiecare șase luni. Cu toate acestea, dacă aveți timp, curățați-o bine la fiecare trei luni. Dacă există o pată, tratați-o imediat!

oferta curatenie apartamente cluj

De ce veti nevoie pentru a curata salteaua?

Aspirator

Praf de copt

Ulei esențial de lavandă

Castron

Sare (optional)

Carpe din microfibra

Produse de curare

Cum se curăță o saltea?

Mai intai indepărtați toate așternuturile de pe saltea și spalati-le la mașina în timp ce va ocupati de curatarea saltelei. Dupa ce ati setat programul de spalare al masinii, incepeti sa as aspirăti salteaua. Curatati atat partea superioară a saltelei, cat si părțile laterale și sub pat. Ridicați salteaua și aspirați locul dîntre saltea și cadrul de lemn al patului. Dupa ce v-ati asigurat ca toate aceste spatii sunt curate, incepeti sa presărați bicarbonat de sodiu.

Daca vreti ca salteaua sa aiba un miros placut, amestecați o cană de bicarbonat de sodiu cu câteva picături de ulei esențial de lavandă într-un castron, apoi puneți amestecul într-o strecurătoare. Presarati uniform bicarbonatul de sodiu parfumat pe întreaga saltea. Lăsați bicarbonatul de sodiu sa actioneze până când masina a terminat de spălat și uscat asternuturile. Dupa ce timpul s-a scurs, aspirăti bicarbonatul de pe saltea.

In cazul in care salteaua este patata, ar trebui sa va ocupati de curatarea petelor de pe saltea folosind  pastă de bicarbonat de sodiu, sare și apă. Frecați pata cu acest amestec și lăsați-l să actioneze timp de 30 de minute. La final stergeți cu o cârpă umedă și curată. Acest amestec s-a dovedit a fi eficient si in cazul petelor de transpiratie sau urina.

Dupa ce v-ati asigurat pe saltea nu mai exista pete sau murdarie, este timpul sa intindeti asternuturile si paturile si sa asezati pernele.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…