Cateva argumente pentru alegerea brazilor artificiali

0 Shares
0
0
0

Craciunul este in opinia multora, cea mai frumoasa si cea mai asteptata sarbatoare din an, atat pentru ca sarbatorim Nasterea Mantuitorului Iisus Hristos, cat si datorita obiceiurilor si traditiilor care vin la pachet cu aceasta importanta sarbatoare crestina.

Una dintre traditiile care insotesc aceasta sarbatoare, spune ca de Craciun trebuie sa avem cu totii bradul frumos impodobit, iar oamenii se conformeaza. De fapt, nu doar ca se conformeaza, dar pur si simplu iubesc aceasta traditie.

Pana acum cativa ani, majoritatea romanilor in general, alegeau sa impodobeasca brazi naturali, proaspat taiati din diferite paduri ale tarii, pe care ii cumparau de la diferiti comercianti. Odata cu trecerea anilor insa, lucrurile s-au schimbat foarte mult, iar oamenii nu mai cumpara atat de multi brazi naturali.

De ce? Pentru ca in primul rand taierea brazilor din padure nu este benefica pentru mediul inconjurator, iar oamenii au inteles deja acest lucru, asa ca dorind sa protejeze natura, aleg brazii artificiali.

Apoi, brazii naturali se scutura rapid de ace, asa ca la scurt timp dupa ce sunt taiati, trebuie impodobiti, si dupa cateva zile vor fi aruncati. Practic, se taie bradul din padure, este folosit cateva zile, iar ulterior este aruncat.

Ei bine, in aceste conditii, este cat se poate de firesc ca oamenii sa se gandeasca din ce in ce mai mult sa renunte la ideea de a impodobi brazi naturali, si de a opta pentru brazi de Craciun artificiali.

Asadar, un prim argument in favoarea brazilor artificiali este acela ca daca ii alegeti, salvati natura si mediul inconjurator. Cum? Simplu, nu veti mai folosi un brad taiat din padure, iar daca toata lumea ar proceda asa, mediul inconjurator ar avea de castigat, pentru ca nu ar mai exista brazi taiati din padure pentru a fi impodobiti de Craciun.

Un alt argument in favoarea brazilor de Craciun artificiali este acela ca nu trebuie sa ii aruncati, la fel ca si brazii naturali. Acest lucru inseamna ca puteti reutiliza brazii artificiali pentru foarte mult timp. Exista brazi artificiali care pot fi folositi chiar si pana la 15 – 20 de ani, atunci cand sunt foarte bine pastrati. Deci, cheltuiti odata si folositi bradul natural o perioada indelungata de timp.

Acest lucru este foarte important, pentru ca in aceste conditii veti face economii pe termen lung. Ganditi-va doar cat de scumpi sunt cei mai frumosi brazi naturali, si apoi ganditi-va ca ii tineti in casa cateva zile, iar apoi ajung la gunoi. Ei bine, brazii artificiali ajung in cutia de depozitare dupa ce trec sarbatorile, si vor fi impodobiti si in urmatorii ani. Deci, iata de ce merita sa alegeti brazi de Craciun artificiali.

In plus, dupa cum bine stim cu totii, indiferent ca discutam despre molizi sau despre alti brazi naturali din alte specii, acestia se scutura mai devreme sau mai tarziu de ace. Molizii se scutura mai repede decat alte specii, si vor lasa mizerie pe covor sau pe pardoseala.

In ceea ce priveste brazii artificiali insa, nu trebuie sa va faceti griji, pentru ca acestia nu au ace ca si brazii naturali, deci nu se vor scutura si nu vor lasa mizerie in incapere.

Asadar, iata cat de multe argumente aveti pentru a opta pentru brazi artificiali in defavoarea brazilor naturali. Daca doriti totusi sa aveti mirosul acela frumos de brad proaspat taiat in casa, specific sarbatorilor, puteti cumpara o crenguta mica de brad, pe care o puteti aseza sub bradul artificial.

In acest fel aveti si un brad artificial frumos impodobit in casa, si veti avea de-asemenea si mirosul de brad proaspat taiat in casa, specific sarbatorilor de iarna.

0 Shares
You May Also Like