Ce ar trebui sa intrebi cand iti cumperi un apartament?

Ce ar trebui sa intrebi cand iti cumperi un apartament?

0 Shares
0
0
0

Inainte de a va arunca in aventura imobiliara, asigurati-va ca ati pus toate sansele de partea voastra si ca situatia personala va permite: prima achizitie este un proiect important, luati in considerare toate aspectele si evitati sa va grabiti!

3 intrebari pe care sa ti le pui inainte de a cumpara o proprietate

Cumpararea unui apartament reprezinta un angajament financiar pentru mai multi ani. Prin urmare, aceasta decizie ar trebui luata cu o anumita retrospectiva, mai ales daca este prima achizitie. Iata care sunt cele 3 intrebari fundamentale pe care trebuie sa le luati in considerare pentru ca achizitia apartamente Voluntari sa fie un success din toate punctele de vedere:

Este profitabil pentru tine?

Pentru a sti daca cumpararea unui apartament sau a unei case este sau nu profitabila pentru voi si pentru viitorul vostru, trebuie sa faceti un bilant al situatiei dumneavoastra financiare. In cazul in care pretul proprietatii este accesibil pentru dumneavoastra, urmatorul pas este sa comparati daca ar fi mai avantajos pentru dumneavoastra sa inchiriati apartamentul in loc sa-l cumparati. Daca intentionati sa locuiti acolo timp de mai multi ani, intrebarea este rezolvata: mergeti acolo!

Se potriveste proprietatea cu planurile voastre de viitor?

Desigur, este posibil sa va indragostiti de o anumita proprietate, dar este important sa evaluati daca aceasta este compatibila cu planurile dumneavoastra de viata. Aveti de gand sa aveti copii? In acest caz, ar mai fi potrivita dimensiunea apartamentului? Este locul de munca suficient de stabil pentru a va permite sa ramaneti in zona atat timp cat aveti nevoie? Etc.

Apartament sau casa: aruncati o ultima privire!

Daca bugetul va permite, ganditi-va pentru ultima data: apartament sau casa? Ambele case au avantajele lor, asa ca este bine sa aruncati o privire finala asupra alternativei care vi s-ar potrivi cel mai bine pentru anii ce vor urma. Pentru un apartament, locatia este cel mai important factor si va adauga valoare proprietatii.

Finantarea unei investitii imobiliare

Daca si tu esti unul dintre cei care vor sa cumpere un imobil, dar nu stii cum sa il finantezi, iti oferim cateva idei care sa va ajute:

  • Fonduri proprii

Cumpararea unei proprietati cu fonduri proprii este cea mai profitabila, mai ales in perioada actuala, cand dobanzile la depozite sunt scazute. In cazul in care aveti bani economisiti pe care ii tineti in banca, acum este momentul sa ii investiti intr-o proprietate. Daca il inchiriati, veti castiga mult mai mult decat daca banii dvs. ar sta intr-o banca.

  • Imprumut ipotecar

Aceasta este a doua modalitate de a finanta o achizitie imobiliara, in special o casa. Bancile ofera imprumuturi ipotecare in conditii bune, finantand foarte des 100% din tranzactia de cumparare, iar unele dintre ele ofera si un imprumut pentru renovare.

Ratele dobanzilor la creditele ipotecare se situeaza in jurul valorii de 3%, ceea ce a determinat multe persoane sa apeleze la credite ipotecare in ultimii ani. Cresterea nivelului veniturilor si previziunile bune privind cresterea economica reprezinta un plus pentru o astfel de miscare. Acesti factori ofera certitudinea ca imprumutul poate fi rambursat.

 

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…