Ce asteptari sa aveti inainte si dupa operatia de augmentare mamara?

0 Shares
0
0
0

Marirea sanilor, sau augmentarea mamara, este o procedura chirurgicala care are ca scop schimbarea marimii si a formei sanilor unei femei. Este genul de operatie care ajuta femeile sa dobandeasca silueta, conturul corporal pe care il doresc si increderea in sine.

La ce sa va asteptati inainte de operatia de augmentare a sanilor?

Inainte de operatia de marire a sanilor, veti avea o consultatie cu medicul chirurg plastician. Aceasta este ocazia ideala pentru a pune toate intrebarile legate de augmentarea sanilor. Chirurgul plastician va va informa in legatura cu masurile pe care trebuie sa le luati inainte de operatie.

Este posibil sa fie necesar sa evitati fumatul, anumite vitamine si medicamente, unele alimente si bauturi.

De asemenea, chirurgul va evalua starea generala a sanatatii dumneavoastra pentru a se asigura ca nu sunteti pasibila de complicatii nedorite, atat in timpul interventiei chirurgicale, cat si in perioada de recuperare.

Ce ar trebui facut in ziua operatiei?

Desi marirea sanilor este una dintre cele mai populare operatii de chirurgie plastica, ea este totusi o procedura chirurgicala care trebuie efectuata de un profesionist cu experienta si intr-un mediu adecvat.

In ziua operatiei ar fi bine sa mergeti insotita de un partener care sa va poata ajuta dupa interventie. Operatia se poate efectua intr-un cabinet particular, sau intr-un spital.

Cum decurge operatia de augmentare a sanilor?

De cele mai multe ori, in timpul operatiei de augmentare a sanilor, pacienta se afla sub anestezie generala, ceea ce inseamna ca ea va nu va simti nimic si va fi inconstienta pe toata durata procedurii.

Dar sunt unii medici care prefera sa efectueze procedura in timp ce pacienta se afla sub anestezie locala. In acest caz, ea este constienta, dar nu simte nici un disconfort.

Chirurgul va incepe operatia prin a face o incizie fie langa areola, in crestatura transaxiala, fie in buric pentru procedura TUBA (Trans Umbilical Breast Augmentation).

Acest lucru ar trebui sa fie stabilit inainte de operatie in urma unei discutii intre dumneavoastra si medic, in functie de cum este mai potrivit.

Daca incizia se face in buric sau in crestatura transaxiala, chirurgul va trebui sa foloseasca un endoscop pentru a plasa implantul mamar.

Dupa realizarea inciziei, chirurgul va crea in spatele sanului un buzunar pentru implant, el fiind pozitionat in functie de locul in care ati stabilit inainte plasarea lui. In final, chirurgul inchide incizia si bandajeaza zona.

Ce urmeaza dupa operatia de augmentare?

Pacienta poate pleca acasa pentru recuperare de indata ce isi revine din anestezie, urmand sa se intoarca dupa cateva zile pentru indepartarea bandajelor. O perioada ea va purta un sutien chirurgical, conform recomandarilor medicului.

Suturile vor fi indepartate dupa o saptamana sau chiar mai putin, iar orice vanataie sau umflatura ar trebui sa dispara dupa cateva saptamani.

Pacienta poate reveni la activitatile cotidiene numai dupa cateva zile de odihna.

Cicatricile ar trebui sa se diminueze pe masura ce vindecarea progreseaza, dar daca incizia a fost plasata corespunator, pliurile naturale ale corpului ar trebui sa ascunda in modul cel mai natural orice semn.

Faceti click aici pentru un lifting mamar pret si pentru mai multe informatii despre augmentarea sanilor.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…