Ce este blefaroplastia?

Ce este blefaroplastia?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care discutam despre blefaroplastie, trebuie sa mentionam faptul ca aceasta este o interventie chirurgicala, care are rolul de a elimina excesul de piele nedorita, si in conditiile in care exista, are si rolul de a elimina excesul de grasime si de muschi din zona pleoapelor superioare si inferioare, pentru ca aspectul ochilor sa para unul mult mai tanar.

De cele mai multe ori, blefaroplastia poate sa fie o procedura combinate cu alte procedure estetice, care pot sa restabileasca aspectul tineresc si odihnit al unui chip.

Odata cu trecerea timpului, fiecare persoana inainteaza in varsta, motiv pentru care si pielea incepe sa isi piarda din elasticitate, la fel ca si forta muschilor. Ei bine, toate aceste procese au loc la nivelul pleoapelor inferioare si superioare, si duc la iesirea in evidenta a tinutului adipos, iar astfel pielea va incepe sa aiba un aspect mult prea imbatranit.

Pe langa aspectele negative estetice, mai trebuie amintit faptul ca sunt si alte aspecte de natura strict medicala, ce nu pot sa fie neglijate, asa ca aici putem aminti faptul ca acele pleoape cazute, pot sa diminueze foarte mult campul vizual datorita faptului ca nu permit deschiderea completa a acestora.

Pielea excesiva va duce la scaderea campului vizual, va duce deasemenea la aparitia pungilor sub ochi si la aparitia cearcanelor, va duce iarasi la aparitia ridurilor, iar toate aceste elemente cu siguranta vor oferi un aspect mai flasc, mai imbatranit si mai oboist.

Tocmai acestea sunt si motivele pentru care a aparut interventia chirurgicala numita blefaroplastie, care are rolul de a corecta aspectul ochilor cazuti, datorita indepartarii pielii excesive, dar si datorita tesutului adipos din zona respectiva.

Blefaroplastia, este o interventie care se practica undeva prin anii 70 pentru prima data, iar rezultatele blefaroplastiei au fost mereu surprinzatoare atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Referitor la blefaroplastie, trebuie mentionat faptul ca de cele mai multe ori, persoanele care au depasit varsta de 35 de ani apeleaza la acest tip de interventie chirurgicala, insa acele femei care au mostenit un aspect neplacut al pleoapelor scazute sau umflate, au posibilitatea de a opta chiar si mai rapid la un asemenea tratament.

Tot referitor la acest tip de interventie chirurgicala, trebuie mentionat faptul ca ea nu se poate efectua fara a se efectua un set complet de analize, pentru ca specialistii sa cunoasca daca este vreo problema medicala, sau daca persoana respectiva poate fi tratata.

Privind pretul unei asemenea interventii chirurgicale, trebuie mentionat faptul ca nu difera foarte mult de la o clinica de infrumusetare la alta, insa trebuie mentionat ca rezultatele vor fi diferite in mod evident.

Un alt amanunt foarte interesant legat de blefaroplastie, este acela ca in ciuda faptului ca interventia chirurgicala nu este una foarte dureroasa, necesita totusi o perioada de recuperare de cateva zile bune.

Deasemenea, aproximativ doua saptamani ar trebui evitate activitatile solicitante, care pot sa creeze o tensiune arterial mare.

Iarasi este important de amintit faptul ca la doua saptamani dupa realizarea interventiei, se vor putea purta lentile de contact.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…