Ce este colagenul?

Ce este colagenul?

0 Shares
0
0
0

Ce este colagenul?Colagenul este una dintre cele mai abundente proteine din organism. De fapt, colagenul este considerat ca fiind proteina structurala principala, care alcatuieste tesutul conjunctiv in tot corpul nostru, incepand de la piele la oase, si de la muschi la tendoane si ligamente.

Nu este de mirare in aceste conditii, faptul ca versiunea imbuteliata a acestei proteine ​​(fabricata de obicei din colagen animal) are o cerere mare.

Colagenul reprezinta 80% din pielea noastra, si amintim faptul ca el functioneaza cu o alta proteina numita elastina care – da, ati ghicit – ne mentine pielea elastica. Dar pe masura ce ani trec iar no imbatranim, organismele noastre incep in mod firesc sa reduca productia de colagen.

Cand suntem tineri, pielea ramane stransa, dar pe masura ce inaintam in varsta, capetele incep sa se framante. In esenta, corpurile noastre nu au posibilitatea sa inlocuiasca colagenul pe care il pierdem la fel de repede, pe masura ce acesta se descompune.

Incepand cu varsta de 20 de ani a vietii noastre, fiecare dintre noi vom incepe sa pierdem aproximativ 1% din colagenul nostru in fiecare an.

Expunere solara, fumul de tigara si poluarea pot, de asemenea, sa accelereze descompunerea colagenului. „Conceptul de completare a colagenului nostru, mai ales pe masura ce imbatranim si pe masura ce productia naturala a colagenului nostru scade, este incredibil de atragator din punct de vedere dermatologi

Peptidele de colagen (denumite si colagen hidrolizat), care sunt in suplimente, sunt diferite. Sunt facute din aceiasi aminoacizi ca si colagenul, dar sunt mai usor absorbite de corpul nostru.

Asta pentru ca sunt lanturi de aminoacizi mult mai scurte decat colagenul, ceea ce le face mai usor absorbite in fluxul nostru sanguin (adica mai digerabile).

Colagenul functioneaza?

Unele studii arata ca administrarea suplimentelor de colagen timp de cateva luni pot imbunatati elasticitatea pielii (adica, ridurile si rugozitatea), precum si semnele imbatranirii.

Alte studii realizate in utlimi ani, au scos in evidenta faptul ca administrarea de colagen poate creste densitatea oaselor slabite odata cu varsta si poate imbunatati durerile la nivelul articulatiilor, spatelui si genunchiului.

Dar multe dintre aceste studii sunt mici si finantate de companii care realizeaza produsul, crescand oportunitatea de partinire a rezultatelor.

Care este cel mai bun mod de a absorbi colagenul?

Absorbtia poate fi un joc complicat, mai ales cand vine vorba de o molecula uriasa cum este colagenul natural.

Peptidele mai mici pot trece mai usor prin bariera noastra intestinala si in fluxul nostru sanguin. In teorie, aceasta este ceea ce ar trebui sa poata face toate suplimentele bune.

Teoretic organismul poate utiliza peptide absorbite de colagen in zonele care au nevoie de reparatii.

Ca in cazul oricarui moft, frumusetea si starea de bine sunt motivele datorita carora, oamenii isi administreaza suplimente de colage. Pastilele, pulberile, cremele topice si lichidele sunt toate acolo, promitand sa va infrumuseteze pielea si sa va consolideze oasele.

Pudrele sunt cele mai populare, deoarece sunt usor de adaugat la smoothie-uri, cafea sau chiar apa.

In ceea ce priveste dozarea, dermatologii recomanda intotdeauna sa urmati indicatiile de pe eticheta produsului, deoarece nu se fac doua suplimente in mod egal.

Daca insa intentionati sa va administrati suplimente de colagen, un click pe https://vegis.ro/blog/beneficiile-colagenului-asupra-pielii-demonstrate-prin-studii-clinice/, va poate ajuta sa obtineti o multime de alte informatii utile.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…