Ce este esential de stiut despre blefaroplastie?

Ce este esential de stiut despre blefaroplastie?

0 Shares
0
0
0

Blefaroplastia este o interventie chirurgicala care se realizeaza cu scopul de a le reda  pleoapelor aspectul natural si tineresc. Aceasta opearatie pleoape presupune indepartarea excesului de piele si a pungilor cu grasime care au aparut la nivelul pleoapelor.

O asemenea operatie este una delicata, asa ca pacientele trebuie sa aiba o stare de sanatate foarte buna pentru a putea fi operate. Ele nu trebuie sa fie racite, nu trebuie sa se afle in acea perioada delicata a lunii si nici in covalescenta dupa o alta afectiune.

Se recomanda ca inainte de interventia chirurgicala sa se evite consumul de alcool si de tigari, cel putin cu doua zile inainte de operatie, iar apoi cel putin 4 zile dupa.

Deasemenea este important de specificatca orice tratament cu aspirina trebuie intrerupt cu aproximativ 2-3 saptamani inainte de interventia chirurgicala. Chiar si administrarea anticonceptionalelor trebuie oprita in aceasta perioada.

Un alt amanunt foarte interesant este acela ca pacientele nu au voie sa manance si sa bea nimic in ziua operatiei, iar cu o zi inainte de interventia chirurgicala, trebuie sa se demachieze perfect, pentru ca in caz contrar resturile de rimel sau de fard pot sa ajunga in plaga si sa favorizeze infectia.

Blefaroplastia se imparte in doua, astfel ca exista blefaroplastie superioara, care priveste pleoapa superioara, si exista deasemenea si blefaroplastie inferioara, care priveste pleoapa inferioara. Important de mentionat aici este faptul ca pentru fiecare tip de blefaroplastie, pacienta va fi anesteziata.

Ei bine, dupa operatie, amandoi ochi vor fi bandajati, iar dupa terminarea efectului de anestezie poate aparea o senzatie de durere in zona ochilor.

Pacientele vor trebui sa stea in pozitie orizontala si cu capul in sus, avand gheata la nivelul ochilor in primele 24-48 de ore, pentru a reduce sangerarea, vanataile si edemul zonei.

Un alt amanunt important de amintit aici este acela ca firele de sutura pot sa fie de tip continuu sau separat, iar acestea se vor inlatura dupa aproximativ o saptamana de la operatie.

Doamnele si domnisoarele care isi doresc sa opteze pentru o asemenea interventie chirurgicala, mai mult ca sigur isi doresc sa aiba cat mai multe informatii si despre perioada de recuperare de dupa operatie.

Ei bine, procesul de vindecare este unul progresiv. In zona operata se vor forma cicatrici roz, iar odata cu trecerea timpului culoarea acestora se va estompa si va fi foarte greu de observat.

Persoanele care sunt supuse unor asemenea interventii chirurgicale vor fi nevoite sa isi curete ochii, insa in acest sens vor primi indicatii clare din partea chirurgului. Ochii vor putea avea aspect umflat sau lipicios in prima saptamana, motiv pentru care mai mult ca sigur va fi nevoie de utilizarea picaturilor oftalmice, pentru ca pleoapele vor fi prea uscate.

In primele saptamani de dupa operatie, persoanele operate vor putea manifesta o lacrimare excesiva, o sensibilitate la lumina, si vor putea suferi modificari temporare ale vederii. Mai exact, fie vor putea sa vada in ceata, fie vor vedea dublu.

Dupa operatia, persoanele operate vor putea sa citeasca sau sa se uite la televizor, abia dupa doua – trei zile, iar la servici se vor putea intoarce dupa aproximativ 10 zile sau mai mult, in functie de activitatea pe care o presteaza, si in functie de cum decurge recuperarea.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…