Ce este liftingul facial si ce riscuri implica procedura?

0 Shares
0
0
0
Ce este liftingul facial si ce riscuri implica procedura?

Un lifting facial (rittectomie) este o procedura chirurgicala cosmetica pentru a crea un aspect mai tanar pe fata ta. Procedura poate reduce aplecarea sau pliurile pielii pe obraji si linia maxilarului si alte modificari ale formei fetei tale care apar odata cu varsta. Vom prezenta cateva detalii foarte importante despre aceasta procedura, care le vor putea fi de mare folos persoanelor care isi doresc sa opteze pentru cel mai bun tratament de lifting facial in Bucuresti .

In timpul unei ridicari a fetei, o clapa de piele de pe fiecare parte a fetei este trasa inapoi, iar tesuturile de sub piele sunt modificate chirurgical pentru a readuce conturul fetei la o forma mai tinereasca. Inainte de inchiderea clapetei, s-a indepartat excesul de piele.

O ridicare a gatului (platysmaplasty) este adesea facuta ca parte a unui lifting facial pentru a reduce depunerile de grasime si pielea de pe gat. O ridicare a fetei nu va scadea cute sau riduri fine in piele sau daune provocate de expunerea la soare. Alte proceduri cosmetice pot aborda aspectul sau calitatea pielii in sine.

De ce este necesar un lifting facial?

Pe masura ce imbatranesti, aspectul si forma fetei tale sunt modificate din cauza schimbarilor normale legate de varsta. Pielea ta devine mai putin elastica si mai slaba, iar depozitele de grasime scad in unele zone ale fetei tale si cresc in altele. Modificarile legate de varsta, care pot fi reduse cu ajutorul unui lifting facial includ urmatoarele:

 • Aspectul infiorator al obrajilor tai;
 • Excesul de piele la nivelul maxilarului inferior (ghiocei);
 • Adancirea pliului pielii din partea nasului pana la coltul gurii;
 • Incetinirea pielii si excesul de grasime la nivelul gatului (daca procedura include o ridicare a gatului).

Un lifting facial nu este un tratament pentru ridurile superficiale, leziunile solare, cutele in jurul nasului si buzele superioare sau pentru neregularitatile de culoare ale pielii.

Ce riscuri implica procedura?

O operatie de ridicare a fetei poate provoca complicatii. Unele pot fi gestionate cu ingrijire, medicamente sau corectii chirurgicale adecvate. Complicatii pe termen lung sau permanente, desi rare, pot provoca modificari semnificative ale aspectului. Riscurile includ:

 • Hematom. O colectie de sange (hematom) sub piele care provoaca umflarea si presiunea este cea mai frecventa complicatie a interventiei chirurgicale de ridicare a fetei. Formarea hematomului, care apare de obicei cu 24 de ore de interventie chirurgicala, este tratata prompt cu interventie chirurgicala pentru a preveni deteriorarea pielii si a altor tesuturi.
 • Cicatrizarea. Cicatricile de incizie de la un lifting facial sunt permanente, dar de obicei ascunse de linia parului si contururile naturale ale fetei si urechii. Rar, inciziile pot duce la cicatrici ridicate, rosii. Injectiile unui medicament pentru corticosteroizi sau alte tratamente pot fi utilizate pentru a imbunatati aspectul cicatricilor.
 • Leziuni nervoase. Leziunea nervilor, desi este rara, poate afecta temporar sau permanent nervii care controleaza senzatia sau muschii. Paralizia temporara a unui muschi selectat, care duce la un aspect sau expresie faciala neuniforma sau pierderea temporara a senzatiei poate dura de la cateva luni la un an. Interventiile chirurgicale pot oferi unele imbunatatiri.
 • Pierderea parului. Este posibil sa apara pierderi temporare sau permanente de par in apropierea locurilor de incizie. Caderea permanenta a parului poate fi abordata cu o interventie chirurgicala pentru transplantarea pielii cu foliculi de par.
 • Pierderea pielii. Rar, un lifting facial poate intrerupe furnizarea de sange a tesuturilor tale faciale. Aceasta poate duce la pierderea pielii (sloughing). Sloughing-ul este tratat cu medicamente, ingrijirea corespunzatoare a ranilor si, daca este necesar, cu o procedura pentru a reduce la minimum cicatricea.

Ca orice alt tip de interventie chirurgicala majora, un lifting facial prezinta un risc de sangerare, infectie si o reactie adversa la anestezie. Anumite conditii medicale sau obiceiuri de viata iti pot creste riscul de complicatii. Urmatorii factori pot prezenta un risc semnificativ sau pot avea rezultate nefavorabile, iar medicul dumneavoastra va poate sfatui impotriva ridicarii fetei.

 • Medicamente sau suplimente subtiri de sange. Medicamentele sau suplimentele care subtiaza sangele pot afecta capacitatea sangelui de a coagula si creste riscul de hematomo dupa operatie. Aceste medicamente includ diluanti ai sangelui (Coumadin, Plavix, altii), aspirina, antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), ginseng, Ginkgo biloba, ulei de peste si altele.
 • Conditii medicale. Daca aveti o afectiune medicala care impiedica coagularea sangelui, nu veti putea sa va ridicati. Alte afectiuni, cum ar fi diabetul slab controlat sau hipertensiunea arteriala, cresc riscul de vindecare a ranilor slabe, hematoame si complicatii cardiace.
 • Fumat. Fumatul creste semnificativ riscul de vindecare slaba a ranilor, hematoame si pierderea pielii dupa o ridicare a fetei.
 • Fluctuatia greutatii Daca aveti un istoric de crestere si pierdere in greutate repetata – factori care va afecteaza forma fetei si starea pielii – rezultatul interventiei chirurgicale nu poate fi satisfacator sau poate fi satisfacator doar pentru o perioada scurta de timp.
0 Shares
You May Also Like