Ce este o imprimanta laser?

Ce este o imprimanta laser?

0 Shares
0
0
0

Ce este o imprimanta laser?O imprimanta cu laser este un tip popular de imprimanta de calculator personal care foloseste un sistem fara impact (tastele nu lovesc hartia), tehnologia fotocopiatorului. Cand un document este trimis la imprimanta, un fascicul laser „deseneaza” documentul pe un tambur acoperit cu seleniu folosind sarcini electrice.

Dupa incarcarea tamburului, acesta este rulat in toner, un tip de cerneala cu pulbere uscata, care poate fi gasita pe https://www.cartushop.ro. Tonerul respecta imaginea incarcata de pe tambur. Tonerul este transferat pe o bucata de hartie si topit pe hartie cu caldura si presiune.

Dupa ce documentul este tiparit, sarcina electrica este indepartata din tambur si se colecteaza excesul de toner. Majoritatea imprimantelor cu laser imprima numai in monocrom. O imprimanta laser color este de pana la 10 ori mai scumpa decat o imprimanta laser monocroma.

IBM a introdus prima imprimanta laser in 1975 pentru utilizare cu computerele sale mainframe. In 1984, Hewlett-Packard a revolutionat tehnologia de imprimare cu laser cu primul sau LaserJet, o imprimanta compacta, rapida si fiabila pe care si-ar putea permite utilizatorii de computere personale.

De atunci, imprimantele cu laser au scazut in continuare in pret si au crescut in calitate. Hewlett Packard continua sa fie principalul producator, insa exista si alti concurenti, inclusiv Lexmark, Okidata si Xerox.

Imprimanta cu laser difera de o imprimanta cu jet de cerneala in mai multe moduri. Tonerul sau cerneala dintr-o imprimanta laser este uscat. Intr-un jet de cerneala, este umed. De-a lungul timpului, o imprimanta cu jet de cerneala este de aproximativ zece ori mai scumpa pentru a opera decat o imprimanta laser, deoarece cerneala are nevoie de reincarcare mai frecventa.

Hartia tiparita de la o imprimanta cu jet de cerneala va pierde continutul daca este umeda, dar un document imprimat cu laser nu. Ambele tipuri de imprimanta functioneaza linistit si permit adaugarea fonturilor folosind cartuse de font sau instaland fonturi soft.

Daca nevoile dvs. de imprimare sunt minime, o imprimanta cu jet de cerneala este suficienta. Dar daca volumul dvs. de imprimare este mare, luati in considerare achizitionarea unei imprimante laser.

Cand cumparati o imprimanta laser, acestea sunt cateva caracteristici importante care trebuie luate in considerare:

Capacitatea si viteza de imprimare

Imprimantele cu laser personale sunt suficiente pentru a imprima in medie 200 de pagini pe saptamana. Acestea sunt low-end. Pot imprima pana la opt ppm (pagini pe minut). O imprimanta de grup de lucru este necesara daca este nevoie de o medie de 1000 de pagini pe saptamana.

Acestea tiparesc pana la 24 ppm si costa mai mult. Imprimantele de productie sunt necesare pentru imprimarea a 50.000 sau mai multe pagini pe saptamana. Acestea sunt destul de scumpe si sunt utilizate de editorii comerciali. Acestea pot tipari pana la 700 ppm si costa foarte multi bani. Acestea pot tipari 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana.

Rezolutie

Standard rezolutie in cele mai multe imprimante laser de astazi este de 600 de puncte pe inch (dpi). Aceasta rezolutie este suficienta pentru tiparirea normala de zi cu zi, inclusiv mici lucrari de editare pe desktop. O imprimanta de productie high-end poate avea o rezolutie de 2400 dpi. Unele imprimante laser utilizeaza inca o rezolutie de 300 dpi.

Aceasta rezolutie poate determina linii zimtate sa apara pe marginea exterioara a unei imagini. Hewlett Packard a creat RET (Tehnologie de imbunatatire a rezolutiei) pentru a corecta acest lucru.

RET introduce puncte mai mici la marginile liniilor si pentru a netezi marginile grosiere. RET nu imbunatateste rezolutia, dar documentul arata mai bine. Daca achizitionati o imprimanta cu 300 dpi, asigurati-va ca are RET.

Manevrarea hartiei

Manipularea hartiei este importanta cand cumparam o imprimanta laser. Majoritatea imprimantelor cu laser utilizeaza hartie de dimensiuni cu litere, cu hartie taiata. Imprimantele de productie high-end folosesc hartie continua. Imprimantele cu laser pot imprima pe transparente, etichete adezive si carduri usoare.

O imprimanta laser cu imprimare duplex poate imprima pe o parte a hartiei, intoarce hartia si poate imprima pe cealalta parte. Majoritatea imprimantelor laser utilizeaza, totusi, o imprimare simpla cu imprimare duplex manuala.

Imprimarea duplex manuala se realizeaza prin schimbarea optiunilor de imprimare in proprietatile imprimantei sau printarea unei parti si luarea aceleiasi hartii si reinserirea acesteia in imprimanta pentru a tipari pe cealalta parte.

FPOT si timp de incalzire

O ultima consideratie in achizitionarea unei imprimante este FPOT (primul timp de iesire a hartiei) si timpul de incalzire. Cand o imprimanta laser primeste date de la computer pentru a imprima, este nevoie de 5 pana la 30 de secunde pentru a pregati imprimanta pentru a imprima o noua lucrare.

Acest lucru este in plus fata de timpul necesar pentru a tipari efectiv documentul. Timpul de incalzire este la fel de important.

Cand imprimanta este pornita, are nevoie de timp pentru incalzirea fusului la temperatura de functionare. Daca imprimanta are un mod de asteptare sau este oprita intre lucrarile de imprimare, timpul de incalzire devine si mai important.

Grupurile de lucru mari si imprimantele de productie pot dura 5 pana la 15 minute pentru a se incalzi. Aceasta perioada de asteptare poate impiedica productivitatea generala.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…