Ce este o pensie privata?

Ce este o pensie privata?

0 Shares
0
0
0

O pensie privata este suma pe care o plateste periodic un participant sau un beneficiar, in mod suplimentar, pe langa pensia sociala. O astfel de pensie va depinde in mod direct de banii adunati in cont de catre client, deci cu cat va contribui mai mult clientul, cu atat va avea o pensie privata mai mare la batranete.

Asadar, putem spune faptul ca aceste pensii private, pot fi private ca si fiind o investitie financiara pe care fiecare persoana o poate face, sau pot fi privite deasemenea, ca si cum ar fi o variant de economisire a banilor, pe termen indelungat.

Cu siguranta sunt o multime de persoane, care in momentul in care le intra salariul in cont, se gandesc la faptul ca nu se merita sa plateasca si o pensie privata, ci mai bine isi cumpara produsele de care au nevoie, pentru ca o asemenea pensie nu va fi utila.

Ei bine, in cazul in care esti si tu o astfel de persoana, care considera faptul ca o pensie privata nu este utila, in ceea ce urmeaza, vei putea sa citesti cateva motive care te vor convinge de cat de importanta este o astfel de pensie privata.

In primul rand, sunt sanse extrem de mari ca, pensia oferita de catre stat, sa nu iti fie suficienta la varsta pensionarii, astfel incat sa duci un trai decent. Din acest motiv ar trebui sa economisesti cat mai multi bani, pentru ca la batranete sa nu ai probleme financiare, sau va trebui sa optezi pentru o pensie privata.

In situatia in care fenomenul de imbatranire de la noi din tara este tot mai accentuat, este din ce in ce mai greu ca tinerii care muncesc in zilele noastre, sa poata oferi statului suficienti bani incat sa plateasca pensile pentru persoanele invarsta.

Acest lucru trebuie sa te puna pe ganduri, pentru ca in contextual in care fenomenul de imbatranire de la noi din tara, dupa cum am mai spus, este din ce in ce mai accentuat, asta inseamna ca nu mai are cine sa lucreze ca sa iti plateasca tie, si celor de varsta ta pensia, pe cand vei fi la anii pensionarii.

Tinand cont de acest aspect, pentru a avea un venit mai mult decat decent la batranete, cu siguranta va trebui sa optezi inca de pe acum, pentru o pensie privata.

In ceea ce priveste celelalte state europene, trebuie precizat faptul ca in majoritatea statelor, cetatenii au ales sa contribuie la acest sistem privat de pensii, iar alegerea lor s-a dovedit a fi una foarte buna, pentru ca la batranete, veniturile lor sunt mult mai mari.

Daca te gandesti la faptul ca platind o astfel de pensie, nu vei mai beneficia de o pensie de la stat, trebuie sa stii ca acest lucru este imposibil.

Atata timp cat tu lucrezi legal si cu contract de munca, si platesti in fiecare luma o anumita suma pentru pensia de stat, este imposibil ca la batranete sa nu primesti pensia cuvenita. O pensie privata, va fi un bonus, pentru ca ai ales sa economisesti banii in acest fel.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…