Importanta aplicatiilor mobile in viata noastra

Importanta aplicatiilor mobile in viata noastra

0 Shares
0
0
0

Aplicatiile mobile au devenit un boom astazi, datorita cresterii utilizarii smartphone-urilor si tabletelor.

Acestea au versatilitatea de a gestiona diferite tipuri de utilizari si, intr-o oarecare masura, independente de conectivitatea la internet.

Ele pot fi informative, parte a unui proces operational, de colectare a informatiilor, pentru jocuri, pentru marketing si, pe scurt, pentru ceea ce ne putem imagina. Daca vrei sa folosesti aplicatiile la adevaratul lor potential, cumpara si accesorii telefon potrivite.

Termenul de aplicare este foarte la moda in ultimii ani, in special odata cu decolarea posibilitatilor dispozitivelor mobile. App, provine din cuvantul englezesc “aplicatie” = Aplicatie, se refera la un anumit domeniu, cel al aplicatiilor pentru telefoane mobile si dispozitive portabile, cum ar fi tableta.

In fiecare zi sunt descoperite noi metode pentru a face aplicatiile mai usoare si mai versatile, anterior, daca trebuia sa cititi e-mailul, sa rulati un program, sa faceti o fotografie, sa sunati la telefon etc, aveati nevoie de un dispozitiv pentru orice.

Dar in zilele noastre un smartphone mic, sau o tableta, poate face cel putin toate aceste lucruri si multe altele. Ca intotdeauna, fiinta umana creeaza si concepe modul in care aceste dispozitive au o utilizare din ce in ce mai importanta atat la nivel de companie, cat si la nivel individual.

Pentru ca acest proces sa fie realizat cu succes, dispozitivul trebuie sa aiba doua lucruri:

  • Capacitatea de a face acest lucru (hardware-ul care ii permite)
  • Si un program capabil sa permita utilizarea acestui hardware (sau ceea ce este acelasi, un software pentru a-l folosi).

Toate dispozitivele vin cu software preincarcat numitSistem de operare” care serveste ca o legatura si traducator intre utilizator si partea electronica a masinii, permitand utilizatorului sa faca ceea ce doreste.

Desi cea mai mare parte a calculului de afaceri este inca localizata si fixata in calculatoarele personale, este posibil ca, in cativa ani, aceasta tendinta sa fie inversata, iar dispozitivele mobile, sa devina centrele nervoase ale companiilor si, desigur, ale utilizatorilor

In afara de aceasta, ofera o serie de avantaje care pot contribui foarte mult la companii sau firme mari, mai ales pentru ca poate deveni un bun canal de comunicare intre corporatii si clientii lor, instantaneu si de oriunde din lume, atata timp cat aveti o conexiune minima la internet.

Avand in vedere penetrarea pe care aplicatiile mobile au realizat-o in randul utilizatorilor, o pot folosi pentru o comunicare rapida si, mai presus de toate, este foarte eficienta. Prin urmare, aceste elemente devin relevante in companii, deoarece sunt programe care au nevoie de un element bun de promovare si marketing, si de asemenea, nu este atat de scump si dureaza in timp.

Aceste instrumente determina o crestere in companie, deoarece, pe langa faptul ca au aplicatii bine pozitionate in magazinele celor mai populare aplicatii mobile, cum ar fi: Apple App Store si Google play, care pot face ca, cautarile organice pentru telefoane mobile sa creasca, si sa contribuie astfel la imbunatatirea sau pozitionarea buna a companiei sau afacerii dvs.

In viitor vom vedea aplicatii cu multe functii avansate, datorita incorporarii de noi periferice in smartphone-uri, de exemplu camere 3D, scanere 3D sau retina, senzori biometrici etc.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…