Ce este o usa glisanta?

Ce este o usa glisanta?

0 Shares
0
0
0
Ce este o usa glisanta?

Intentionati sa renovati apartamentul recent achizitionat? In aceste conditii, cu siguranta trebuie sa luati in calcul ideea de a opta pentru geamuri si usi glisante, iar in urmatoarele randuri ale acestui articol vom dezbate acest subiect, si veti descoperi multe lucruri interesante despre aceste usi.

O usa glisanta este alcatuita dintr-un panou fix, fixat pe doua umerase pe role care aluneca de-a lungul unei sine. Panoul aluneca inainte si inapoi pentru a crea o deschidere a usii. Usile glisante pot veni in soiuri simple sau duble, in functie de necesitate, spatiu si gusturi proprii.

Un alt tip de usa glisanta este usa de buzunar; in aceste usi, panoul aluneca inapoi intr-un locas in perete, astfel incat sa fie ascuns complet de vedere atunci cand este deschis. Acestea sunt populare pentru holuri si camere interioare.

Cum functioneaza usile glisante?

Usile glisante functioneaza prin glisarea unui panou de usa de-a lungul unui set de sine orizontale. Deoarece toata greutatea usii este suspendata pe rolele atasate la partea superioara a usii, greutatea este o consideratie majora. Daca usa este prea grea, va fi dificil sa se deschida si se poate indoi de pe sina.

Majoritatea usilor glisante au, de asemenea, un ghid de-a lungul fundului, pentru a impiedica usa sa se balanseze de catre role. De obicei, acest lucru se realizeaza printr-o canelura taiata in baza usii care aluneca de-a lungul unei benzi de plastic, desi unii pot folosi, de asemenea, role sau lagare in partea inferioara a usii.

Usile glisante prezinta, de asemenea, un dop la fiecare capat pentru a impiedica usa sa alunece chiar de pe sina. Usile glisante din sticla trebuie, de obicei, sa prezinte manifestari vizuale – marcaje pentru a impiedica oamenii sa-si bata nepasator prin greseala.

Unde se folosesc usi glisante?

Usile glisante sunt foarte des utilizate ca usi interioare pentru camere si holuri, precum si pentru dusuri si dulapuri. Sunt deosebit de populare pentru utilizarea in interior datorita deschiderilor mari pe care le permit si a cantitatii reduse de spatiu de care au nevoie. Usile glisante din sticla permit vederi magnifice si se gasesc frecvent in curtile si in locuintele oamenilor.

Ca si in cazul altor usi de sticla, este important sa tineti cont de cantitatea de caldura care se poate pierde prin ele. Sticla este un excelent conductor de caldura, asa ca daca intentionati sa utilizati usi glisante din sticla, poate doriti sa luati in considerare cat de multa caldura va fi pierduta sau castigata prin ele, precum si optiuni precum geam dublu, sticla low-e sau pelicula pentru geamuri solare. De asemenea, aluminiul este iarasi un conductor fantastic de caldura, astfel incat pentru usi exterioare ramele de lemn pot fi o alegere mai buna daca trebuie sa controlati caldura.

Versatilitatea usilor glisante

Usile glisante deschid posibilitati nelimitate pentru diversitatea unui spatiu. Puteti imparti cu usurinta spatiile si chiar crea solutii spatiale complexe. Cu o usa glisanta puteti, de asemenea sa creati spatiu si sa faceti un spatiu mai mic, combinand mai multe camere impreuna.

Tendinta actuala in cladirea moderna de apartamente este de a construi apartamente mai mici si de a utiliza fiecare metru patrat. In aceste situatii, o usa glisanta este o alegere populara. In cazul in care deschiderea unei usi cu balamale ar fi dificila si voluminoasa, o usa glisanta face acelasi lucru mai usor si economisind spatiu. Sistemele cu usi glisante deschid posibilitati pentru amenajari interioare, deoarece usile glisante pot fi utilizate si ca pereti mobili.

O usa glisanta nu este doar o usa, care este pur si simplu un echipament obligatoriu pentru inchiderea si deschiderea cailor de acces. Poate fi mult mai mult. O usa glisanta face parte din designul interior, un spatiu amenajator si face parte din viata de zi cu zi fara griji.

O usa glisanta este o solutie populara pentru usile interioare , atunci cand doriti usi elegante si practice, care nu ocupa spatiul. Atunci cand doua spatii vor fi facute intr-una si apoi impartite in doua camere, o usa glisanta este cea mai usoara solutie. In comparatie cu usile clasice cu balamale, cu usile glisante se economiseste spatiu, astfel incat acestea sunt potrivite pentru divizoarele din apartamentele mici.

Exista variatii la usile glisante?

In cazul in care discutam despre usi prea grele pentru a putea fi sprijinite de la un sistem de agatare de sus, rolele este foarte important sa treaca pe sub usa si sina de ghidare de sus. Aceste tipuri de usi sunt mult mai greu de deschis, dar marele lor avantaj este acela ca pot fi construite fara probleme folosindu-se si materiale mai grele.

Ramele, dimensiunile si tipurile de panouri (nu toate usile glisante sunt realizate din sticla, desigur) vor varia in functie de gusturile si nevoile personale. Pentru deschideri mai mari, s-ar putea sa doriti sa luati in considerare usile stivuitoare, care sunt efectiv usi glisante cu mai multe panouri sau usi pliabile.

Asadar, acestea sunt cateva lucruri foarte importante pe care trebuie sa le cunoasteti atunci cand doriti sa va renovati apartamentul, si aveti intentia de a inlocui ferestrele si usile.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…