Ce este realitatea augumentata pe telefon sau cu realitatea intalneste zona virtuala

Ce este realitatea augumentata pe telefon sau cu realitatea intalneste zona virtuala

0 Shares
0
0
0

Realitatea augmentata descrie suplimentarea realitatii asistata de computer cu elemente virtuale. Tehnologia Realitatii Augmentate extinde perceptia umana in timp real prin texte, videoclipuri, imagini sau animatii tridimensionale. Exista un amestec de real si virtual. In textul urmator, veti afla ce potential este ascuns in spatele ei, cat este deja utilizata si care este diferenta fata de realitatea virtuala.

Cu ajutorul hardware-ului tehnic precum smartphone-uri ca telefoane Samsung, tablete sau ochelari speciali, realitatea augmentata extinde mediul utilizatorului prin continut virtual. Aceste elemente virtuale pot consta din continut text simplu, precum si fotografii, grafica, videoclipuri sau obiecte tridimensionale.

Scopul principal al realitatii augmentate este de a prezenta informatii suplimentare. Utilizatorul isi percepe in continuare mediul real, dar primeste continut suplimentar in mare parte vizual sau auditiv. O caracteristica centrala a realitatii augmentate este interactivitatea in timp real. Toate extensiile sunt transmise live catre mediu si utilizatorul are de obicei optiunea de a accesa continutul prin intermediul ecranului tactil sau cu anumite gesturi.

Utilizarile potentiale ale realitatii augmentate sunt foarte diverse; atat sectorul privat, cat si industria pot beneficia de tehnologia digitala. Utilizatorul poate fi sprijinit in procesul de invatare a unui proces, jocul virtual sau apelarea informatiilor despre mediu. Chiar si publicitatea poate fi afisata folosind realitatea augmentata.

Oamenii de stiinta se ocupa de realitatea augmentata ca o constructie teoretica de la mijlocul secolului trecut. Ca idee de extindere a realitatii, realitatea augmentata apartine realitatii mixte, o zona care descrie tranzitia de la un mediu real la unul virtual.

La mijlocul anilor 1990, Paul Milgram a prezentat aceasta tranzitie la o scara continua. Pe aceasta scara, realitatea augmentata si mixta sunt atribuite intervalului mediu dintre complet real si absolut virtual.

Prin urmare, termenii sunt adesea folositi sinonim. De la sfarsitul anilor 2000, tehnologia de realitate augmentata mobila avanseaza din ce in ce mai rapid. Odata cu succesul smartphone-urilor si imbunatatirea constanta a performantei camerei de pe telefoanele mobile moderne, interesul pentru realitatea augmentata a continuat sa creasca.

Companii mari precum Apple, Microsoft si Google investesc in cercetare de ani de zile pentru a putea produce realitate augmentata mobila pentru masa. De aceea, majoritatea smartphone-urilor de ultima generatie contin acum functii de realitate augmentata. In plus, dezvoltarea de dispozitive speciale de iesire cu realitate augmentata, cum ar fi ochelarii inteligenti sau ochelarii de date, este in permanenta promovata.

Realitatea augmentata este o tehnologie asistata de computer, deci exista cateva cerinte pentru a functiona atat hardware-ul, cat si software-ul. Pentru ca mediul real sa fie inregistrat, hardware-ul are nevoie de tehnologii de senzori precum camere si sisteme GPS. Ecranul tactil, microfonul, ecranul si castile actioneaza ca o interfata intre tehnologie si utilizator. Comenzile dorite sunt inregistrate prin intermediul acestor interfete si continutul AR este vizualizat, setat pe muzica si facut tangibil. Pentru ca toate acestea sa ruleze fara probleme si in timp real, este necesar un procesor puternic si rezistent pentru procesarea si calcularea datelor, astfel incat rezultatele sa fie cele dorite si sa nu dezamageasca utilizatorii.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…