Ce instrumente trebuie sa contina o trusa de manichiura?

Ce instrumente trebuie sa contina o trusa de manichiura?

0 Shares
0
0
0

O trusa de manichiura este necesara in fiecare locuinta, dat fiind faptul ca taierea unghiilor este o necesitate, asa ca in cele ce urmeaza vom vedea care sunt instrumentele de baza ce trebuie sa faca parte dintr-o trusa de manichiura, pe care o puteti alege de pe Shopu.ro.

Forfecuta pentru unghii

Forfecuta pentru unghii este un prim instrument care trebuie sa faca parte dintr-o trusa de manichiura, iar acest instrument trebuie sa aiba lamele curbate pentru a taia rotund, exact dupa forma naturala pe care o are unghia.

De preferat ar fi ca acest insturment sa aiba si micro striatii pe lama care forteaza unghia sa cada, pentru a nu zbura prin camera. De regula, forfecutele care sunt dotate cu asemenea striatii, au un marcaj specific. Trusele de pe Shopu.ro sunt dotate cu asemenea forfecute.

Forfecuta pentru cuticule

O astfel de forfecuta este prevazuta cu lame mult mai subtiri decat forfecuta pentru unghii, iar lamele sale sunt rasucite inspre interior, tocmai datorita faptului ca trebuie sa taie pielea uscata, si nu sa ajunga si la tesutul viu. O astfel de forfecuta este ideala si pentru pielitele de pe lateralele unghiei.

Forfecuta pentru parul din nas (si urechi)

Un asemenea instrument special, are capetele rotunjie ca sa-ti retuseze doar firele de par, nu si nasul.

Unghiera mica

Acest instrument nu este atat de precis ca si forfecuta, insa reprezinta varianta mai rapida. O asemenea unghiera este ideala pentru doamnele si domnisoarele care prefera sa isi taie unghiile sport sau drept. O astfel de unghiera este perfecta si pentru a taia unghiile de la maini ale barbatilor.

Unghiera mare

Unghiera mare este un alt instrument care face parte dintr-o trusa de manichiura care poate fi aleasa de pe Shopu.ro, si este perfecta pentru a taia unghiile mai tari de la picioare.

Pila.

Acest instrument poate veni intr-un numar mare de culori, forme si materiale diferite in functie de sarcina pe care trebuie sa o indeplineasca. Exista pile din sticla, pile care sunt acoperite cu matase (folosite pentru a da stralucire) sau pile din safir (acoperite cu un strat de corindon sau safir) care sunt extrem de utile pentru pilire.

Ce trebuie sa mai stii despre pile este ca aceste instrumente au doua fete de granulatii diferite: una mai fina si cealalta mai grunjoasa. De-asemenea mai treubuie sa stii ca nu doar duritatea fetelor difera, ci si modelele de pile in general.

Exista pile cu granulatie de la -180 si care sunt perfecte pentru unghiile false sau lungi, dar si pile cu granulatie de 180-200 care sunt perfecte pentru unghiile naturale. Exista de-asemenea pile cu maner de plastic. Daca ai o mana micuta, ideal ar fi sa optezi pentru o pila pe masura; iar daca ai o mana mare, trebuie de-asemenea sa alegi o pila pe care sa o poti manevra bine.

Chiureta pentru cuticule

Chiureta pentru cuticule are capatul taios si poate avea doua forme: una cu cap ascutit pentru taierea pielitelor si una cu cap in forma de semicerc pentru a impinge cuticulele nedorite.

Curatator de unghii.

Acest instrument arata ca o chiureta, insa nu are varful atat de ascutit pentru a putea inlatura murdaria de sub unghie fara sa o zgarie.

Penseta

In ciuda faptului ca nu are legatura cu taierea unghiilor ci se foloseste pentru a aranja sprancenele, penseta este un instrument care nu lipseste dintr-o asemenea trusa.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…