Ce limbaje de programare sunt populare în anul 2020?

Ce limbaje de programare sunt populare în anul 2020?

0 Shares
0
0
0

Știm cu toții că programatorii au locuri de muncă stabile, iar din acest motiv, cursuri de programator sunt la mare căutare. Cele mai multe persoane care intenționează să se înscrie la cele mai bune cursuri de programator IT, se orientează spre cursuri de web development JavaScript, Java sau Python.

Ce are special fiecare limbaj de programare și de ce merită să-l alegi, am scris în rândurile de mai jos. Citește-le cu atenție și decide azi ce curs vei studia pentru a scrie prima ta linie de cod.

  1. Limbajul de programare Python

Python este un limbaj de programare dinamic, creat de către Guido van Rossum în 1991. Este unul dintre cele mai căutate limbaje de programare la specialiștii în back-end development.

Acest limbaj de programare a crescut foarte mult în popularitate în ultimii ani, și rămâne pe un trend ascendent în 2020, iar acest lucru se datorează utilizării pe care Python îl are în inteligența artificială (AI), dar și în machine learning sau în data science. Considerat un limbaj de programare ușor de învățat și de utilizat, Python are particularități puține și o sintaxă simplă, care poate fi cu ușurință înțeleasă chiar și de către cei care nu au experiență în codare.

De multe ori, Python este folosit ca limbaj de scripting și automatizare, sau pentru analiza datelor. Persoanele care participă la cursuri de programare și învață Python, pot obține ușor un job de Python developer, data engineer, software engineer sau research analyst.

  1. Limbajul de programare Java

Lansat în 1995, Java este un limbaj de programare orientat pe obiecte. Considerat cel mai popular, dar și cel mai stabil limbaj de programare, Java oferă programatorilor scalabilitate și stabilitate, atât pentru crearea diferitelor aplicații desktop cu interfață grafică, cât și pentru crearea aplicațiilor pentru smartphone-uri, sau chiar servere web.

Datorită faptului ca este un limbaj de programare atât de stabil și de scalabil, Java este foarte căutat de către angajatori. Java este un limbaj de programare foarte versatil, și are avantajul de a fi compatibil cu multe platforme.

În prezent există pe piață un deficit destul de mare de programatori Java. Din acest motiv, persoanele care doresc să participe la cursuri de programator IT, pot alege să învețe acest limbaj de programare, care le va deschide porțile spre diferite cariere de succes. În plus, Java poate fi punctul de pornire pentru a învăța diferite alte limbaje de programare mult mai complexe, precum: C, C# sau C++.

  1. Limbajul de programare JavaScript

Despre Java am menționat că este cel mai popular și mai stabil limbaj de programare, dar probabil cel mai în trend limbaj de programare la ora actuala este JavaScript. Acesta este unul dintre limbajele de programare preferate de către developeri în ultimii ani, iar toate semnele arată ca acesta va fi în continuare la fel de popular și pe viitor.

Cu ajutorul JavaScript se pot construi site-uri interactive. De asemenea, acest limbaj de programare este una dintre tehnologiile fundamentale ale internetului, împreună cu HTML și cu CSS.

Chiar dacă de obicei JavaScript este folosit pentru front-end development, este un limbaj de programare care poate fi utilizat și în back-end development. Este un limbaj ușor de învățat chiar și de către începători.

Aceștia pot scrie un cod Javascript chiar în browser, dar trebuie precizat că acesta se va comporta diferit, în funcție de browser. În afara de website-uri, limbajul de programare JavaScript se mai poate folosi și pentru a crea jocuri, systems scripts sau chatbots.

  1. Limbajul de programare PHP

PHP este de asemenea un limbaj de programare foarte popular, care a fost creat special pentru web development. Poate fi utilizat și de către începători, dar și de către programatorii avansați, care pot utiliza diferite funcționalități avansate.

În ciuda faptului că unii web developeri consideră acest limbaj de programare învechit, PHP își păstrează chiar și în prezent relevanța. 80% dintre cele mai bune 10 milioane de site-uri web din lume folosesc PHP, conform Best Programming Language.

PHP este un limbaj de programare foarte utilizat chiar și la momentul actual, iar din acest motiv există mereu locuri de muncă disponibile pentru developerii PHP.

Acestea sunt așadar, 4 dintre cele mai populare limbaje de programare ale anului 2020, pe care le poți învăța dacă te înscrii la cursuri de programator IT. Indiferent de alegere, domeniul IT are nevoie de specialiști care să ajute la digitalizarea mediului de business și la simplificarea diferitelor aspecte ale vieții.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…